6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Hazırlık Çalışması Sayfa 211 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması
Soru: Aile içinde kararlar alınırken sizin fikrinizin de sorulması size neler hissettirmektedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Aile içinde fikrimin sorulması beni değerli hissettirir. Kendimi önemsenmiş ve saygı görmüş hissederim. Fikirlerimin dikkate alınması, ailemle daha yakın bir ilişki kurmama yardımcı olur ve kararların birlikte alınmasıyla daha adil bir ortam sağlanır.

Düşünelim Tartışalım

Aşağıda verilen durumları inceleyiniz. İnsanların verdikleri kararları değiştirmeleri konusunda neler etkili olmuştur? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cemal, arkadaşıyla sinemaya gitmek için ailesinden izin alır. Arkadaşını telefonla arayarak ona sinemaya gitmeyi teklif eder. Cemal’in arkadaşı bu teklifi geri çevirir ve beraber satranç oynayabileceklerini söyler. Cemal, başta verdiği kararı değiştirir ve ailesinden izin alarak arkadaşına satranç oynamaya gider.

Cevap: Arkadaşıyla güzel vakit geçirme isteği ve ihtimali Cemal’in bir birey olarak karar alma özgürlüğü olduğu için fikrini değiştirmeyi sağlamıştır.

Hacer Hanım, eve yeni koltuk takımı almak istemektedir. Ancak Hacer Hanım’ın eşi maddi durumlarının uygun olmadığını söyleyerek bu isteğe sıcak bakmaz. Hacer Hanım ve eşi aile bütçesiyle ilgili bir hesap yaparlar. Hacer Hanım yeni koltuk takımı alma fikrinden vazgeçer.

Cevap: İnsanlar ev içinde beraber yaşadıklarından beraber bazı sorumluluk ve yükümlülüklere sahiptirler. Örneğin insanlar eğer durumları el vermiyorsa aileyi zora sokacak harcamalardan kaçınmalıdırlar. Bu örnekte de konuşarak anlaşmışlar ve Hacer Hanım kararından vazgeçmiştir.

135
35
43
23
23
34
24
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.