7 Mayıs 2017 ALES sınav soruları nasıldı? Sınav yorumları

7 Mayıs 2017 ALES sınav soruları nasıldı? Sınav yorumları
2017 ALES Yorumları, ALES ilkbahar sınavı nasıl geçti, 2017 ALES zor muydu, 2017 ALES ilkbahar sınavı kolay mıydı, 2017 ALES ilkbahar dönemi nasıldı? Detaylar haberimizde...

2017 ALES ilkbahar dönemi sınavı 7 Mayıs 2017 tarihinde uygulandı.

ALES’te 40 sayısal 1, 40 sayısal 2, 40 sözel 1 ve 40 sözel 2 olmak üzere toplamda 160 soru sorulur. Adaylar bu sorular içerisinden, alanlarına göre 120 tanesini çözmek zorundadır. Sayısal ve eşit ağırlık alanından olan bireyler, sayısal 1, sayısal 2 ve sözel 1 kısımlarını, sözel alanından olan adaylar ise sayısal 1, sözel 1 ve sözel 2 testlerini çözmelidir. Sınav süresi 150 dakikadır. ALES e sorulan sorular yeterli zaman verildiğinde, adayları çok zorlamayacak sorulardır. Ancak adaylar için en büyük sorun sınav süresidir. Bu sınavda zamanı iyi değerlendiren bireyler, bir adım önde olacaklardır.

ALES Sınav Soru ve Cevapları İçin Tıklayınız. ( Sınav Sonuçları Açıklandığında Link Aktif Olacaktır )

ALES Sınav Soruları Kolay Mıydı, Zor Muydu ?

Sınav soruları hakkında yanlış olduğunuz düşündüğünüz soru var mıydı ? Sınavda hangi soru sizi daha çok zorladı ? Sınav geneli olarak sorular kolay mıydı, zor muydu ?

ALES SOSYAL MEDYA YORUMLARI

Gökhan ÇELİK‏ @gcelik35
ALES saat 10.00’da başlarken, ÖSYM’nin yeni kuralıyla 09.45’te sınava girişlerin sonlanması bazı öğrencilerin kabusu oldu.
 
BET‏ @betulozbal
Ales'te Oğuz Atay sorusunun altına "Tutunacak bir dalımız kalmadı, tutunamıyoruz" yazdım ÖSYM umarım beni tutundurursun.
 
Selçuk Aşık‏ @selcuk_asik53
#Ales ömer halis demir sorusunu yaptım kaç alırım acaba
 
sena‏ @odabassena
Optik okuyucu vermeyip bizi ard arda C işaretlemişim kesin biri yanlıştır düşüncesinden kurtaran ösym ye teşekkürü bir borç bilirim #ALES
 
ersoy‏ @emoutem
#ALES sınavın da soruların birinde "bir yanımız dağlarda kaldı" ifadesi beni şok etti.
 
Görkem Bakıcı‏ @GrkmBkc
2015 Bahar Ales'ten Sonra Beni Twitter'da Engelleyen ÖSYM, Oğuz Atay Sorusu Sorarak Gönlümü Almaya Çalışıyor. Ama Yemezler :) #ALES
 
Gökhan SARICAN‏ @g_srcn
Ales de matematik sorularının bir kısmının net olmaması ve çelişkili olması gibi bir problem var.
 
Şirvan Samur‏ @sirvansamur
Şu saatten itibaren mantık kavramı benim için anlamını yitirmiştir. Tşk #ÖSYM, tşk #ALES

Sitemizde yer alan ALES puan hesaplama motoru ile 2017 ALES ilkbahar dönemi puanınızı hesaplayabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.