Melekler hakkında bildikleriniz

Melekler hakkında bildikleriniz
Melekler hakkında bildikleriniz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Melek kelimesinin Arapça karşılığı habercidir. Yaradandan bize haberler getirmeye yardımcı olan bu varlıkların, kaç tane olduklarını ya da tam olarak görevlerini bilmiyoruz. Fakat Kuran-ı Kerimde ve Hz. Muhammed’in bazı hadislerinde meleklerden detaylı şekilde bahsedilmiştir.

Cebrail: En büyük melek olarak bilinir. Peygamberlere vahiyler getirmekle yükümlüdür. Allahın buyurduklarını bildirir. Diğer isimleri, 'Cibrîl', 'Rûh-ul-emîn', 'Nâmûs-ı ekber' olarak sıralanabilir.

“O (Kur’an’ı) korkutuculardan olasın diye Rûhulemîn senin kalbine indirmiştir” (eş-Şuarâ 26/193-194). Bir başka âyette de ona Rûhul- kudüs adı verilmiştir: “…Kur’an’ı Rabbinden hak olarak Rûhulkudüs indirmiştir” (en-Nahl 16/102).

Azrail: Hepimizin de bildiği, Allah’ın verdiği canı, kişinin eceli geldiği zaman almakla yükümlüdür. Bir diğer adı da ölüm meleği anlamına gelen Melekü'l-Mevt idir.

“De ki: Size vekil kılınan ölüm meleği canınızı alacak, sonra Rabbinize döndürüleceksiniz” (es-Secde 32/11).

Mikail: Rızıkları ulaştıran melektir. Aynı zamanda Allah’ın belirlediği şekilde doğa olaylarını düzenler.

İsrafil: Kıyamet günü Sur borusunu çalacak olan melektir. İlk üflediğinde kıyamet kopacak, ikinci sefer ise tekrar diriliş meydana gelecektir.

3
0
2
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
9 Yorum