Sizce elektrik enerjisi ev, okul ve iş yerlerine nasıl ulaşır

Sizce elektrik enerjisi ev, okul ve iş yerlerine nasıl ulaşır
Sizce elektrik enerjisi ev, okul ve iş yerlerine nasıl ulaşır, Elektrik olmazsa yaşamınızda ne gibi değişiklikler olur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sizce elektrik enerjisi ev, okul ve iş yerlerine nasıl ulaşır?

elektrigin-eve-gelme-sureci.jpg

Elektrik olmazsa yaşamınızda ne gibi değişiklikler olur?

Cevap: Elektrik olmasaydı televizyon izleyemezdik bilgisayar oynayamazdık sokak lambaları olmazdı ve okulda verilen araştırma ödevleri kötü yapardık. Elektrik olmasa her şey çok farklı olurdu.Belki de insanoğlunun en büyük icadı bu olmuştur.Son yüzyıldaki olağanüstü gelişmelerin temel etkeni elektriktir. İletişim, haberleşme, ulaşım,sağlık,eğitim; neredeyse bütün alanlara kadar uzanan bir yelpazede etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bilim elektriğe çok şey borçludur. Elektriğin belki de en büyük getirisi, boşa giden, verimsiz geçen akşam saatlerini ve geceleri de insanın bir şeyler üretebileceği şekle getirmiş olmasıdır.

Bu devreleri birbirinden farklı yapan özellik nedir?

Ampul, pil, anahtar ve bağlantı kablosundan oluşan elektrik devresine ikinci bir ampul seri ve paralel olarak nasıl bağlanır?

Cevap: Daha önceki yıllarda basit bir elektrik devresinin pil, ampul, iletken tel ve anahtardan oluştuğunu, bu devre elemanlarının doğru bir şekilde bağlandığında ve anahtar kapalı konuma getirildiğinde ampulün ışık verdiğini öğrenmiştiniz. Bir elektrik devresinde birden fazla ampul kullanılacaksa bu ampuller, elektrik devresine iki farklı şekilde bağlanır. Bunlar seri bağlama ve paralel bağlama şeklindedir. Ampullerin bağlanma şekilleri parlaklığını etkiler. Bir elektrik devresinde elektrik akımına karşı gösterilen zorluğa direnç denir. Ampulün parlaklığı, devredeki toplam direncin büyüklüğü ile ters orantılıdır. Devredeki direnç arttıkça ampul parlaklığı azalır.

2
1
1
1
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.