7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Küresel Sorunlara Çözüm Üretiyorum Cevapları

7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Küresel Sorunlara Çözüm Üretiyorum Cevapları
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Ünite Küresel Bağlantılar Sayfa 232, 233, 234, 235, 236, 237 Küresel Sorunlara Çözüm Üretiyorum Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 232 Cevabı

Dünyayı etkileyen sorunların neler olduğunu ve bu sorunların hayatınıza etkilerini tartışınız.

Cevap Dünyayı etkileyen insan kaynaklı unsurların yanında doğal faktörler de mevcuttur. Dünya üzerinde yaşanan yangın, sel, deprem ve heyelan gibi doğal afetler, yer şekillerinin yapısını bozduğu gibi, can ve mal kayıplarına da yol açmaktadır. Dünyayı daha yaşanır bir gezegen haline getirmek için insanoğluna çok görev düşmektedir. Örneğin doğal afetlere karşı alınacak önlemler ile kayıplar en aza indirilebilir. Manevi boyutta bakıldığı zaman, insan sevgi duygusunu ne kadar diğer insanlardan esirgerse, karşı taraf için katlanılması zor bir durum olur. Yaşanılan bütün sorunlarla duygusal olarak mücadele etmek mümkündür.

7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 235 Cevabı

Aşağıda verilen görselleri inceleyiniz. Görsellerin hangi küresel sorunlara çözüm önerileri sunduğunu boşluklara yazınız.

Sırası ile; Enerji sorunu, doğanın kirletilmesi, açlık, çevresel atıklar, aydınlatma enerji, Atık yağ sorunu

7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 236 Cevabı

Sınıfta arkadaşlarınızla gruplar oluşturunuz. Aşağıda verilen küresel sorunlardan birini seçerek bu küresel sorunun çözümüne yönelik geliştirdiğiniz çözüm önerilerinizi aşağıya yazınız.

(Küresel iklim değişimi, doğal afetler, açlık, terör, göç)

 küresel ilim değişikliğini önleyecek çözümler

 1) Havadaki karbondioksiti çekmek
2) Karbondioksit gazını kabartma tozuna dönüştürmek
3) Elektrikle Çalışan Kargo Gemisi
4) Atmosferden su elde etmek 
5) Rüzgâr Tribünlerini daha verimli hale getirmek

7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 232 Cevabı

7.-sinif-sosyal-sayfa-237-cevaplari.jpg

Kaynak:Eğitim Sistem

11
2
6
4
4
3
136
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum