7. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayati Sayfa 109 Cevapları

7. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayati Sayfa 109 Cevapları
7. Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayati Sayfa 109 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sahabilerin davranışları, vatan sevgisi ve mukaddes değerler uğrunda mücadele etme konusunda bize nasıl bir yol gösterebilir? Yukarıdaki olayı ve konuda öğrendiğiniz bilgileri dikkate alarak arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

Cevap: Sahabiler ana yurtları olan Mekke’yi terk etmek zorunda kalmışlardır. Ama hepsi bir gün oraya döneceklerine inanıyorlardı. Bu uğurda mücadele ederek istemeden ayrıldıkları yurtlarına geri dönmüşlerdir. Onlar önem verdikleri değerler uğruna canla başla mücadele etmişlerdir. Bizde onları örnek alarak hayatımızı devam ettirmeliyiz.

“Müminler ancak kardeştirler.” (Hucurât suresi, 10. ayet.) ayeti bize hangi mesajları vermektedir? Söyleyiniz.

Cevap: Allah katında bütün Müslümanlar kardeştir. İnananlar arasında ayrım yoktur. Üstünlük ancak takvadadır. Bu yüzden Müslümanlar birbirlerine destek olmalıdır.

Tüm Müslümanların kardeş olduğu söylenmektedir. Müslümanlara da şu şekilde uyarıda bulunulmuştur; Müslüman kardeşlerin arasında bozukluk, dargınlık veya küskünlük varsa düzeltilmelidir. Böyle yaparak Allah'ın merhametine erişilebilinir.

64
37
34
34
34
34
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.