8 bin engelli 20 Mayıs'ta atanacak

8 bin engelli 20 Mayıs'ta atanacak
Hükümetten binlerce engelli, şehit yakını ve yetime atama müjdesi geldi. 8 bin dezavantajlı vatandaş kamuda işbaşı yapacak.

Dezavantajlı grupta yer alan 8 binin üzerinde vatandaş kamuya atanacak. Atamalar, 20 Mayıs tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle gerçekleştirilecek. Bu atamalarla birlikte kamuda işe başlayan engelli, şehit yakını sayısı 50 binin üzerine çıkacak.

Devlet Personel Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaptığı planlama ile 20 Mayıs tarihinde engelli, şehit yakını, sivil terör mağduru, gazi ve çocukluklarının yanı sıra devlet yurtlarında koruma altında büyümüş 8 binin üzerinde kişi kamuda işbaşı yapmanın sevincini yaşayacak.

Atamalar, engellilere özel geliştirilen sınav sistemi EKPSS ile şehit yakınları ile ilk kez sivil terör mağdurlarına sağlanan yasal haklar çerçevesinde yapılacak. 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek atamalar, 15-24 Nisan tarihlerinde başvuruları alınan EKPSS ve kura sonucuna göre istihdam edilecek engelliler, 13-24 Nisan tarihlerinde başvuruda bulunan Aile Bakanlığı'nın daha önce sosyal hizmet modellerinden yararlanan kişiler ile şehit yakınları, gazi, sivil terör mağduru ile vazife malullerini kapsıyor.

50 BİNİ GEÇECEK

Aile Bakanlığı'nın verilerine göre kamuda iş imkanı sağlanan engelli sayısı 2002'de 5 bin 77 iken 2015'te 6 kat artarak, 36 bin 165'e ulaştı. Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan yasal değişiklikler sonrasında ise son 7 aylık süreçte 7 bin 85 şehit yakını, gazi ve vazife malulünün kamuda ataması sağlandı. 20 Mayıs tarihinde yapılacak atamalarla birlikte kamuya yerleşen kişilerin sayısı 50 bini geçmiş olacak.

Kaynak:Vatan

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.