8 Ocak 2013 Salı Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi - Tıkla Öğren

8 Ocak 2013 Salı Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi - Tıkla Öğren
8 Ocak 2013 Salı Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi - Tıkla Öğren

TUNCELİ:

Tunceli il merkezi ve ilçelere bağlı toplam 311 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanırken, Ovacık ve Nazimiye ilçe merkezinde kar kalınlığının 2 metreyi buldu. Kar yağışının devam ettiği Tunceli kent merkezi ile merkeze bağlı köylerde okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

KARS:

Kars’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli tüm okullar 2 tatil edildi.Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışının devam etmesi üzerine tatil kararı alındı. İl merkezi, ilçe ve köylerdeki tüm okullar, pazartesi ve salı günü için 2 süreyle tatil edildi. Kars’taki okullarda eğitim- öğretime 9 Ocak çarşamba günü başlanacak.

MUŞ:

Muş'un Varto ilçesinde okullar 2 gün süre ile tatil edildi. 

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeni ile Varto ve bağlı köylerde okullar Pazartesi ve Salı günü için tatil edildi. 
Varto Kaymakamı Tahir Şahin, aşırı kar yağışı dolayısı ile okulları 2 gün süre ile tatil ettiklerini açıklayarak, cumartesi günü başlayan kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini açıkladı. Şahin, kar yağışının durması halinde eğitim ve öğretimin Çarşamba günü yeniden başlayacağını söyledi.

AĞRI

Ağrı Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki köy ile YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarını tatil ettiğini açıkladı.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle; il merkezine bağlı eğitim kurumları hariç; köylerimiz ile YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarımız için 7-8 Ocak 2013 tarihlerinde (Pazartesi ve Salı günleri) iki gün süreyle, Tutak ve Hamur ilçelerimizde; ilçe merkezleri hariç, YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarımız 7 Ocak 2013 tarihinde (Pazartesi günü) bir gün süreyle, Eleşkirt ilçemizde ilçe merkezi ile bütün köy okulları 7 ocak 2013 tarihinde (pazartesi günü) bir gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

BURSA'DA OKULLARA KAR TATİLİ
Bursa'nın Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Bursa Valiliğinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla merkeze bağlı Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca kamu kurumlarındaki engelli ve hamilelere de bir gün idari izin verildi.

MALATYA'DA OKULLARA KAR TATİLİ
Malatya'da, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezindeki okullar ile 7 ilçedeki okullar tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, şiddetli kar yağışı nedeniyle il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Buna göre, 8 Ocak Salı günü Malatya il merkezi ve bağlı belde ile köylerdeki okullarda eğitime ara verildi. Yağışın durumuna göre tatil süresinin uzatılabileceği belirtildi.

Malatya Valiliği ise, kar yağışı nedeniyle Malatya'daki kamu kurumlarında görevli engelli, hasta ve hamile personeline 8 Ocak Salı günü idari izin verdi.

Diğer yandan, Doğanşehir ve Darende ilçelerinde 2 gün, Pütürge, Akçadağ, Yeşilyurt, Arapgir ve Arguvan ilçelerinde de kar nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Bu arada, il merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle araç trafiğinin işlemesinde sıkıntı yaşanırken, Malatya Belediyesi 38 ayrı ekiple karla mücadele çalışması yürütüyor. Emniyet ekipleri de alarma geçirilerek, araç trafiğinin sağlıklı işlemesine yardımcı olunurken, emniyet ekipleri belediye ekipleri ile koordineli çalışarak, tuzlanması gereken noktalarda yoğunlaşıyor.

GÜMÜŞHANE’DE KAR TATİLİ UZATILDI
Gümüşhane’de dün geceden beri etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle okullar bir gün daha tatil edildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada yağışın etkisinin yarın da devam etmesinin beklenmesi nedeniyle Gümüşhane merkez ilçe, Kelkit, Köse, Torul ve Kürtün ilçesinde ki bütün okulların yarın da tatil edildiği, Şiran ilçesinde ise yalnızca taşımalı eğitim yapılan okulların tatil edildiği bildirildi.

Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul ise dün geceden beri etkili olan kar yağışı neticesinde il merkezinde kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığını belirterek, yağışın yarın akşam saatlerine kadar aynı şekilde devam etmesinin beklendiğini söyledi.

ERZURUM’DA KAR TATİLİ 1 GÜN DAHA UZATILDI
Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı.

Erzurum İl Kriz Merkezi’nden yapılan açıklamada; “Erzurum merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde okul öncesi, ilköğretim, özel eğitim merkezleri ve liseler 08 Ocak 2012 Salı günü bir gün süreyle tatil edimleş olup kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli çalışanlar da idari izinli sayılacaklardır.” denildi.

ERZİNCAN’DA KAR TATİLİ İKİ GÜNE ÇIKTI
Erzincan’da devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime iki gün ara verildi.

Erzincan İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı kararla ilk, orta ve lise dereci okullarda eğitime bugün ve yarın olmak üzere iki gün ara verildiği açıklandı. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin, hamilelerin, süt izni kullanan annelerin ve kronik hastalığı olanların 2 gün idari izinli sayılmalarına da karar verildiği ifade edildi.

ELAZIĞ’DA KAR TATİLİ
Elazığ’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 6 ilçede taşımalı eğitim veren okullar, 8 Ocak 2012 Salı günü 1 gün süreyle tatil edildi.

Yoğun kar yağışı dolayısıyla Arıcak, Alacakaya, Baskil, Palu, Karakoçan ve Maden ilçelerinde taşımalı eğitim veren okulların 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

ORDU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ
Ordu’nun yüksek kesimlerinde yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle birçok ilçede eğitime ara verildi.

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada Ünye, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Kabadüz, Kabataş, Korgan’da 1 gün, Akkuş, Gürgentepe, Mesudiye, Ulubey’de ise 2 gün eğitime ara verildiği bildirildi.


EĞİTİME ARA VERİLEN İLÇELER

Sincik'te okullara kar tatili
Adıyaman'ın Sincik ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, okullar 1 gün tatil edildi.

Sincik Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Çatbahçe, Çamdere, Dilektepe, İnlice ve Haciyan köy okulları hariç, ilçe merkezindeki okulların ve diğer köylerdeki tüm okulların 1 günlüğüne tatil edildiği öğrenildi.

Nurhak'ta okullar tatil edildi

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 8 Ocak'ta eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Ekinözü'nde eğitime kar engeli

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Alınen bilgiye göre, yoğun kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitim çerçevesinde ilçe merkezine getirilmesi gereken öğrenciler gelemedi. Kar yağışı nedeniyle köy yolları kapandı. Bu nedenle kent merkezi ve köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Gemerek'te okullar yarın tatil

Sivas'ın Gemerek ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle 8 Ekim 2013 salı günü (yarın) okullar 1 günlük süreyle tatil edildi.

Gemerek Kaymakamlığı'ndan edinilen bilgiye göre, ilçeyi etkisi altına alan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.