8 Ocak Salı Kar Tatili Olan İller

8 Ocak Salı Kar Tatili Olan İller
8 Ocak'ta okullar tatil mi, kar yağışı yurdun farklı bölgelerinde etkisini göstermeye başladı. Yarın kar tatili olup olmayacağı ise merak konusu. Öğrenciler ve velilerin gözleri resmi açıklamalara çevrildi.Peki 8 Ocak'ta okullar tatil mi?

8 Ocak'ta okullar tatil mi? Türkiye'nin bazı şehirlerde kar yağışı etkisini gösterdi. Olumsuz hava koşulları sonrasında bugün eğitime 27 ilde ara verildi. Kar yağışı illerde devam ediyor. Birçok bölgede de ulaşımda aksamalar yaşandı. Peki yarın okullar tatil olacak mı? Son dakika 8 Ocak'ta okullar tatil mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

1- ELAZIĞ

Kar yağışı nedeniye Elazığ'ın ilçelerinden Arıcak genelinde tüm okullarda, Alacakaya, Maden ve Sivrice'de ise taşımalı eğitime ara verildi.

Valilik açıklamasında;"Yoğun kar yağışının devam etmesi ve buzlanma beklendiğinden Arıcak ilçemiz genelinde, Alacakaya, Maden ve Sivrice ilçelerimizde taşımalı eğitim yapan okullarda 08.01.2019 Salı günü eğitime bir gün ara verilmiştir, merkez ve diğer ilçelerimiz gelişmelere göre değerlendirilecektir"denildi.

Öte yandan gece saatlerinde kent merkezinde kar yağışı etkili olaya başladı.

2- AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kar yağışı dolayısıyla eğitim öğretime 1 gün ara verildi

Türkiye'nin birçok şehrinde etkili olan kar yağışı ilçede de tesirini gösterdi. Yağış sonrasında yollar kapanırken ekipler de hemen çalışmalara başladı. Hayatı olumsuz etkileyen yağış sonrasında eğitim-öğretime 8 Aralık Salı günü ara verildi. Şuhut'ta da taşımalı eğitim için alınan kararla ilkokul, ortaokul ve lise dengi okulların 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

3- BURSA

Bursa'da aşırı kar yağışı nedeniyle eğitime ara veren ilçelere bir yenisi daha eklendi. Büyükorhan'dan sonra İnegöl ilçesinde de eğitime bir gün ara verildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle İnegöl'deki bütün devlet ve özel okullar bir günlüğüne tatil edildi. Kaymakam Şükrü Görücü başkanlığındaki alınan komisyon kararı ile İnegöl'de 08.01.2019 Salı günü okulların tatil edilmesine karar verildi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise sosyal medyadan paylaştığı mesajda öğrencilere kar tatilini duyurdu. İyi tatiller çocuklar fotoğrafıyla paylaşım yapan Başkan Taban, "Sevgili öğrencilerimiz,yoğun kar yağışı nedeni ile ilçemizde okullar bir gün süre ile ( 08 .01.2019 Salı günü ) tatil edilmiştir.Tatili en iyi şekilde değerlendirmeniz dileğiyle" dedi.

4- AĞRI

Ağrı Valiliği, taşımalı sistemle eğitim veren merkeze bağlı köy okullarının yarın tatil edildiğini açıkladı.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "Köy yollarımızda görülen aşırı buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için valiliğimiz tarafından Ağrı merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için 8 Ocak Salı günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir" denildi.

5- ADIYAMAN

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yağan kar yağışından dolayı ilçe merkezindeki ve bağlı bazı köy okulları tatil edildi.

Birkaç gündür etkisini sürdüren kar yağışından dolayı Sincik ilçe merkezinde bulunan bütün okullar ile ilçeye bağlı Alancık, Yarpuzlu, Sakız, Serince, Balkaya ve Pınarbaşı Köylerindeki ilk ve ortaokullar 1 gün tatil edildi. Okulların 8 Ocak Salı günü tatil edildiği duyuruldu.

Adıyaman'ın Gerger ve Çelikhan ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

6- BALIKESİR

Balıkesir'in Manyas ilçesinde kar sebebiyle okullar tatil edildi. Manyas Kaymakamlığı, ilk ve orta dereceli okulların 8 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olunması konusunda ikazda bulundu.

7- BATMAN

Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Batman'ın Sason ilçe merkezi ve köylerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verildi. Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle merkez ve ilçeye bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli bütün okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Engelli ve hamile olanlar da idari izinli sayılacaklar" denildi.

8- BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede okullar 1 gün süre ile tatil edildi.  Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Karlıova, Yayladere, Yedisu ve Adaklı ilçelerimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarımızda 08.01.2019 Salı günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği belirtildi.

9- BİTLİS

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar 1 gün tatil edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde 8 Ocak Salı günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 8 Ocak Salı günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" denildi.

10- TUNCELİ

Tunceli merkez ve Pülümür ilçesine kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Valilik açıklamasında:"Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre Tunceli Merkez ve Pülümür İlçemizde bu gece ve yarın için yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olacağı öngörülmektedir. Bu çerçevede herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla, Tunceli merkez ve Pülümür İlçemizde kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; 08 Ocak 2019 Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir"denildi.

Valilik ayrıca kamuda görevli hamile ve engelli çalışanların da izinli sayılacağı bildirildi.

11- ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde kar sebebiyle okullar yarın (salı) tatil edildi. Yenice Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar Hıfzıssıhha Kurulu

12- KONYA

Konya'nın bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Konya'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Meram, Karatay ve Selçuklu ilçeleri ile Hüyük, Ahırlı, Yalıhüyük, Beyşehir ve Seydişehir ilçelerindeki okullarda 8 Ocak Salı günü eğitime ara verildi. Öte yandan Hadim ve Taşkent ilçelerinde taşımalı eğitime bir gün ara verilecek.

13- ÇORUM

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle temel ve orta öğretim okullarında taşımalı eğitim gören öğrenciler için yarın tatil ilan edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit yaptığı açıklamada, "Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Sungurlu ilçemizde temel ve orta öğretim okullarımızda taşımalı eğitim öğrencilerimize 08.01.2019 Salı günü tatil kararı alınmıştır. Öğrencilerimizin bugünü kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

14- KARAMAN

Karaman'nın 3 ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Karaman'ın bazı ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Kar yağışı nedeniyle Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerindeki okullarda eğitime 8 Ocak Salı ara verildi.

15- TUNCELİ

Tunceli Valiliği yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce kent genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma uyarısının yapıldığı belirtildi.

Vatandaşların ve öğrencilerin sıkıntı ve mağduriyet yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığı ifade edilen açıklamada, "Tunceli Merkez ve Pülümür ilçemizde kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde 08 Ocak 2019 Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, kamuda görevli hamileler ile engelli çalışanların da belirtilen tarihte izinli sayılacağı kaydedildi.

16- ERZİNCAN

Erzincan'da kar nedeniyle il genelindeki okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

17- KOCAELİ

Kocaeli'nin Başiskele ve Gölcük ilçelerindeki tüm okullar ile Derince ve Körfez ilçelerinde taşımalı sistemdeki okullarda kuvvetli kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

18- DÜZCE

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının kent genelinde devam ettiği belirtildi

19- BURDUR

Burdur'da etkili olan kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

20- DENİZLİ

Denizli'nin Çameli, Çardak ve Tavas ilçelerinde yoğun kar nedeniyle okulların bugün tatil edildiği bildirildi

21- ZONGULDAK

Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi, belde, bağlı köyler ile Ereğli, Alaplı, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde, yaygın,örgün ve özel eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

22- ANTALYA

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Akseki ve İbradı'da ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.

23- KIRŞEHİR

Kırşehir merkez ve ilçelerinde, kar yağışı ve diğer olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün için il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının tatil edildiği duyuruldu.

24- SAKARYA

Sakarya'da Karasu, Kocaali, Kaynarca, Söğütlü, Ferizli ve Hendek ilçelerindeki tüm okullar ile Adapazarı, Serdivan, Erenler, Sapanca, Karapürçek ve Akyazı ilçelerinde taşımalı sistemdeki okullarda, kuvvetli kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi

25- SAMSUN

Vali Osman Kaymak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vezirköprü ilçesinde bugün taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün süreli ara verilmiştir, diğer okullarda eğitime devam edilecektir. Canik ilçesinde Gökçepınar İlk-Ortaokulu, Başalan Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu, Hacı Naipli İlk-Ortakulu, Düzardic İlkokulu, Gödekli İlkokulu, Tuzaklı İlk-Ortaokulu, Gölalan İmam Hatip Ortaokulu, Başkonak İlk-Ortaokulu, Dereler İlk-Ortaokulu, Demirci İlk-Ortaokulu öğrencileri bu kapsamda tatil edilmiştir. Tatil edilmeyen taşıma merkezli okullarımıza taşıma yoluyla gelemeyen öğrencilerimiz de izinli sayılacaktır."

26- KIRIKKALE

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle, il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm resmi ve özel, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine 8 Ocak 2019 Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlarda bu tarihte idari izinli sayılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.

27- MUŞ

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Varto ve Hasköy ilçelerinde bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

28- VAN

Van'ın Çaldıran Kaymakamlığından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

29- AKSARAY

Aksaray Valisi Ali Mantı, yaptığı yazılı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle öğleden sonra Güzelyurt ve Gülağaç ilçeleri ile Aksaray merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde okulların yarım gün tatil edildiğini bildirdi.

30- KAYSERİ

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, sabahtan itibaren etki olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle Melikgazi, Kocasinan, Talas, İncesu ve Hacılar ilçelerindeki ilköğretim ve ortaöğretim okulları öğleden sonra tatil edildi.

ANKARA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara'da eğitim gören öğrenciler yarın okullar tatil mi, sorusunun yanıtını arıyor. Ankara Valiliği, eğitim-öğretime ara verilmesiyle ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Valilik tarafından resmi açıklama yapıldığında, haber içeriğinde olacaktır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara’ya dair beş günlük sıcaklık verilerini açıkladı. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre; 8 Ocak Salı günü gecesi, kar yağışı tekrardan etkili olması beklenirken, kar yağışı 8 Ocak akşam saatlerine kadar yağması tahmin ediliyor. Salı günü sıcaklık ise en yüksek eksi 1 iken, en düşük eksi 7 olması bekleniyor. 9 Ocak ve 10 Ocak’ta hava açık, sıcaklık eksi 4 ila eksi 7 derece arasında, 11 Ocak’ta hava karla karışık yağmurlu, sıcaklık 4 ila eki 7 derece arasında, 12 Ocak’ta hava kar yağışlı, sıcaklık 1-4 derece arasında olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

8 Ocak Salı günü İstanbul'da okulların tatil olup olmadığı konusunda Valilikten henüz bir açıklama gelmedi. İstanbul Valiliğinden açıklama gelir gelmez haberimizde bulabilirsiniz...

8 Ocak Salı günü İstanbul'da okulların tatil olup olmaması konusunda henüz Valilikten bir açıklama gelmedi.

İSTANBUL'DA ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

8 Ocak Salı günü İstanbul'da üniversitelerin tatil olup olmaması konusunda henüz bir açıklama gelmedi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
88 Yorum