8. Sınıf Adım Adım Fen Bilimleri Sayfa 21 Cevapları

8. Sınıf Adım Adım Fen Bilimleri Sayfa 21 Cevapları
8. Sınıf Adım Adım Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 21 2. Bölüm Sonu Değerlendirme Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

A. Bir ilin yönetiminden sorumlu mülki amir olduğunuzu düşününüz, genel ağ adresinden yöneticisi olduğunuz ilin 5 günlük hava tahminini inceliyorsunuz. İnceleme sonucunda ilinizde 5 gün boyunca aşırı kar yağışı beklendiğini öğreniyorsunuz. Bir yönetici olarak yönetiminden sorumlu olduğunuz ilde ne gibi tedbirler alırsınız? Düşüncelerinizi defterinize yazınız.

Araç ve yürüme yollarının düzenli olarak kar ve buz temizliği yapılması kararını alırım. Karlı ve buzlu havalardan önce buzlanmayı engelleyen tuzlama veya solüsyon uygulanarak buzlanma önleme çalışmaları yürütürüm. Yürüme yollarının kar ve buzların temizlenmesi, tuzlanması kayma, düşme kazalarını engelleyeceği için bu tedbirleri alırım.

B. Aşağıdaki ifadelerde iklimin mi yoksa hava olaylarının mı belirtildiğini noktalı yerlere yazınız.

1. Muğla’da yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. (iklim)
2. Öğleden sonra Zonguldak genelinde sağanak yağış etkili olacaktır. (hava olayı)
3. Edirne’de kışlar kar yağışlı, yazlar sıcak geçer. (iklim)
4. genel ağ adresinden edindiğim bilgiye göre Mardin üç gün boyunca güneşli olacak. (hava olayı)
5. Rize’de yazlar sıcak ve yağmur yağışlı, kışlar kar ve dolu yağışlıdır. (iklim)
6. İstanbul’da hafta boyunca hava sıcaklığı 30 °C olacaktır. (hava olayı)

1553
647
853
188
136
208
873
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.