8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık Sayfa 141 Cevapları

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık Sayfa 141 Cevapları
8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Adım Adım Yayıncılık Sayfa 141 Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Sonuca Varma

1. Aynı yükü, sabit ve hareketli makaralarla kaldırmak için uygulanan kuvvetlerin büyüklükleri arasında farklılık var mıdır? Sizce bu durumun sebebi nedir?
Cevap: Aynı enerji verildiğinde kuvvetle yol ters orantılıdır. Palangalarda hareketli makara sayısına ve ipin makaralara bağlanış şekline göre yük ve yükü dengeleyen kuvvet arasındaki ilişki değişir

2. İçinde kitap olan poşeti ipin ucuna astığınızda mı yoksa makaranın ortasına astığınızda mı ipi daha fazla çektiniz? Sizce bu durumun sebebi nedir?
Cevap
: Yükle birlikte hareket eden ve kuvvetin büyüklüğünü değiştiren makaralara hareketli makara denir. Hareketli makaralarda ipin bir ucu bir noktaya sabitlenirken yük, makaraya bağlanır. Yükü kaldırmak için uygulanması gereken kuvvet, yükün ağırlığının (makara ağırlığı ve sürtünmeler ihmal edildiğinde) yarısı kadardır.

1
4
1
12
207
6
206
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.