8. Sınıf Adım Adım Fen Bilimleri Sayfa 17 Cevapları

8. Sınıf Adım Adım Fen Bilimleri Sayfa 17 Cevapları
8. Sınıf Adım Adım Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 17 1. Bölüm Sonu Değerlendirme Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Dünya’da eksen eğikliği olmasaydı ne olurdu? Bu sorunun cevabını öğrenebilmek için aşağıdaki akış şemasını inceleyiniz.
Dünya’da eksen eğikliği olmasaydı Dünya, Güneş etrafında dolanma hareketi yaparken Güneş ışınlarının yeryüzüne gelme açısı değişmezdi.
Dünya’da yıl boyunca sıcaklık değişimleri çok az olurdu.
Bunun sonucunda mevsimler oluşmazdı.

1. BOLÜM SONU DEĞERLENDİRME SORUSU

Bir öğretmen ve öğrenci arasında aşağıdaki diyalog geçiyor. Noktalı yerleri tamamlayınız. Öğretmen: Mevsimlerin oluşma sebebi nedir?
Öğrenci: Öğretmenim, Dünya Güneş’in etrafında dolanma hareketi yapar. Dünya, hareketi esnasında Güneş’e bazen yakın bazen uzak olur. Mevsimler, Dünya’nın Güneş’e yakın ve uzak olması sonucu oluşur.

Öğretmen:…

Öğretmen, öğrencisine ne demiş olabilir? Cevabınızı boş bırakılan yere yazınız.

Cevap: Dünyanın güneş etrafında dönmesi, mevsimlerin oluşmasında etken rol oynar. Ayrıca eksen eğikliği mevsimlerin oluşumundaki temel etkenlerden birisidir. Her iki yarım kürede mevsimler birbirinin tam tersi olarak yaşanır. Kuzey yarım kürede yaz yaşanır iken, güney yarım kürede kış mevsimi yaşanmaktadır demiş olabilir.

658
210
776
239
187
380
477
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum