8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık Sayfa 51 Cevapları

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık Sayfa 51 Cevapları
8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Adım Adım Yayıncılık Sayfa 51 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

A. Çin’de 10. yy.da başlayıp 20. yy.a kadar devam eden yaygın bir geleneğe göre beş altı yaşlarındayken kız çocuklarının ayakları bir bandajla bağlanır ve kızlara özel bir ayakkabı giydirilirdi. Bu uygulamanın yapıldığı kızların ayakları daha küçük olurdu. Bu uygulama sizce kızlarda mutasyona mı sebep olur yoksa modifikasyona mı? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Bence modifikasyona örnektir. Çünkü modifikasyon, çevre şartlarında meydana gelen değişikliklerin etkisi ile canlının dış görünüşünde meydana gelen ama kalıtsal olmayan canlıda meydana gelen değişimlerdir

B Aşağıdaki tabloda canlılarda görülen değişimlere örnekler verilmiştir. Bu değişimlerin mutasyona mı yoksa modifikasyona mı örnek olduğunu tabloda işaretleyiniz.

1. Albinoluk (Mutasyon)
2. Spor yapan bir insanın kaslarının gelişmesi (Modifikasyon)
3. Ortam sıcaklığı değiştiğinde çuha bitkisinin çiçek renginin değişmesi (Modifikasyon)
4. Keçilerde dört boynuzluluk (Mutasyon)
5. X ışınlarına maruz kalan sirke sineklerinin görünümlerinin değişmesi (Mutasyon)
6. Beslenme şekilleri farklı olan arı larvalarının vücut şekillerinde ve davranışlarında farklılık görülmesi (Modifikasyon)
7. İnsanların yaz mevsiminde güneş ışığının etkisiyle bronzlaşması (Modifikasyon)
8. Van kedisinin gözlerinin birbirinden farklı renkte olması (Mutasyon)

211
48
423
57
50
187
1004
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.