8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık Sayfa 75 Cevapları

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık Sayfa 75 Cevapları
8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Adım Adım Yayıncılık Sayfa 75 Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

1. Huni, cam kaba daldırıldığında U borusundaki renklendirilmiş su seviyesinin yükselmesinin sebebi nedir?

Cevap: Şekerli suyun yoğunluğu, etil alkolün yoğunluğundan daha büyük olduğundan aynı derinlikteki şekerli su, etil alkolden daha büyük basınç oluşturur. Bu nedenle şekerli suya daldırılan huninin üzerindeki balon daha fazla içeri göçer

2. Huni, hangi sıvıya daldırıldığında U borusundaki renklendirilmiş su seviyesi daha fazla yükseldi? Sizce bu durumun sebebi nedir?

Cevap: Şekerli suya daldırılan huninin üzerindeki balon daha fazla içeri göçer. Balona etki eden basınç, U borusunun diğer kolundaki renklendirilmiş suyun daha fazla yükselmesine neden olur

Yaptığınız deneyde huniyi, etil alkol ve şekerli su dolu kaplara aynı derinlikte daldırdığınızda U borusundaki su seviyesinin farklı miktarda yükseldiğini gözlemlediniz. Şekerli suyun yoğunluğu, etil alkolün yoğunluğundan daha büyük olduğundan aynı derinlikteki şekerli su, etil alkolden daha büyük basınç oluşturur. Bu nedenle şekerli suya daldırılan huninin üzerindeki balon daha fazla içeri göçer. Balona etki eden basınç, U borusunun diğer kolundaki renklendirilmiş suyun daha fazla yükselmesine neden olur. Yandaki şekilde verilen kaplarda su ve etil alkol vardır. Kaplardaki sıvı derinlikleri eşit olmasına rağmen K kabındaki basınç, L kabındaki basınçtan daha fazladır. Çünkü suyun yoğunluğu etil alkolün yoğunluğundan büyüktür. Sıvı derinlikleri sabit olduğunda, yoğunluğu fazla olan sıvının uyguladığı basınç daha fazladır.

39
9
19
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.