8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık Sayfa 98 Cevapları

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık Sayfa 98 Cevapları
8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Adım Adım Yayıncılık Sayfa 98 Cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Yaygın olarak kullanılan bazı bileşiklerin formüllerini geçmiş yıllardaki fen bilimleri derslerinde öğrenmiştiniz. Aşağıdaki tabloda bazı bileşiklerin formülleri verilmiştir. Tabloyu inceleyiniz.

Bileşiğin AdıSuKarbondioksitAmonyakSodyum klorürGlikoz
Bileşiğin FormülüH2OCO2NH3NaCIC6H12O6

Bileşiklerin formülleri incelenerek aşağıdaki soruların cevapları bulunabilir:

Verilen bu bileşikler hangi elementlerden oluşmaktadır?
Cevap
: Hidrojen ve oksijen gazlarının belirli oranlarda bir araya gelerek kimyasal tepkimeye girmesi sonucu su oluşur. Bu kimyasal tepkimenin ürünü sudur. Suyun kimyasal yapısı, hidrojen ve oksijenin kimyasal yapısından farklıdır.

Verilen bu bileşiklerin yapısında hangi elementlerden kaç tane bulunmaktadır?
Cevap
: Metan, bitki ve hayvan kalıntılarının binlerce yıl toprak altında sıkışması sonucu oluşan, formülü CH4 olan bir bileşiktir. Metan gazının oluşumu kimyasal tepkimelere örnektir. Metan gazının oksijenle kimyasal tepkimeye girmesi sonucu oluşan ürünler karbondioksit ve sudur.

2
2
3
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.