8. Sınıf Meb (2) İnkılap Tarihi Sayfa 15 Cevapları

8. Sınıf Meb (2) İnkılap Tarihi Sayfa 15 Cevapları
8. Sınıf Meb Yayınları (2) İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Hazırlık Çalışmaları Sayfa 15 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıda verilen kelime ve kelime gruplarının sözlük anlamını ilgili bölümlere yazınız.

Sanayi; Hammaddeleri işlenmiş duruma sokup değerlendirmeye, kullanılacak ürünler durumuna getirmeye yarayan bilgilerin, araçların ve yöntemlerin tümü

Azınlık; Bir toplulukta herhangi bir nitelik yönünden ayrı ve ötekilerden sayıca az olanlar.

Meşrutiyet, Hükümdarla yönetilen bir ülkede, hükümdarın ya da bir başbakanın başkanlığı altında bir hükümetin ve yasaları yapan seçilmiş bir parlamentonun bulunduğu yönetim biçimi

Kanun-i Esasi, İstanbul Konferansı sırasında hazırlanan ve 23 Aralık 1876 tarihinde I. Meşrutiyetin ilan edilmesini sağlayan, Osmanlı Devleti’nin Avrupa tarzında yaptığı ilk anayasa niteliği taşıyan kararlara Kanuni Esasi adı verilmiştir.

Sömürgecilik; bir devletin, kendi ülkesinin sınırları dışında, başka ulusları, devletleri, toplulukları siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması.

Osmanlıcılık; Osmanlıyı her yönüyle benimseyiş, Osmanlı savunuculuğu, Osmanlıcı olma durumu.

Düyûn-u Umûmiye, Düyun-u Umumiye (Düyun-u Umumiye-i Osmaniye Varidat-ı Muhassasa İdaresi), 1881-1939 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu’nun dış borçlarını denetleyen kurumdur. II. Abdülhamit döneminde kurulmuştur. Sözcük, “Genel Borçlar” anlamına gelir.

Dogmatik düşünce, Dogmatizm, A apriori ilkeler, çeşitli öğretiler ve asla değişmeyeceği kabul edilen mutlak değerleri kabul eden, bu bilgilerin mutlak hakikat olduğunu, inceleme, tartışma yahut araştırmaya ihtiyacın olmadığını savunan anlayışa verilen isimdir.

Hazırlık Çalışmaları

1. Sanayi İnkılabı’nın Osmanlı Devleti’ne etkisiyle ilgili bilgi toplayınız.

2. Osmanlı yöneticileri azınlık isyanlarını önlemek ve devleti dağılmaktan kurtarmak için hangi çalışmaları yapmışlardır? Araştırınız.

3. Mustafa Kemal’in fikir dünyasının oluşumunda etkili olan Türk düşünürlerden birini seçerek bu düşünür hakkında araştırma yapınız. Edindiğiniz bilgiler doğrultusunda bir tanıtım afişi hazırlayıp sınıfta paylaşınız.

4. Mustafa Kemal’in I. Dünya Savaşı’na kadar bulunduğu görevleri araştırarak bu görevlerle ilgili tarih şeridi oluşturunuz.

87
30
24
6
7
6
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum