8. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 252 Cevapları

8. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 252 Cevapları
8. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 252 Tasarım Döngüsü Basamakları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Mühendisler çalışmalarında tasarım döngü basamaklarını kullanır. Bu basamaklar sırası ile aşağıda gösterilmiştir. Siz de bu basamakları kullanarak bir ürün tasarlayınız. Tasarladığınız ürününüzü arkadaşlarınıza tanıtınız.

Cevap: Mühendis, okyanusa dökülen petrolü temizlemek ya da insanların bir köprüden geçişini hızlandırmak gibi bir süreç tasarladığında şu döngüyü izler:

Planla: Bir ihtiyaç ya da problemle ilgili bilgi toplamakla başla, çözümü için beyin fırtınası yap, içlerinden bir çözümü seç ve ardından önerdiğin süreci gerçek hayatta nasıl çalıştıracağını baştan sona yaz.

Uygula: Planının basamaklarını kullanarak sürecini yürüt.

Değerlendir: Sürecinin ne kadar iyi çalıştığına karar ver.

Geliştir: İyi çalışmayan kısımları hızlandırmak ya da sadeleştirmek için sürecinde değişiklikler yap.

tasarim-dongusu-basamaklari.jpg

Kaynak:Eğitim Sistem

5
7
1
2
34
34
71
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.