Proje nasıl hazırlanır

Proje nasıl hazırlanır
Proje nasıl hazırlanır, örnek bir proje nasıl hazırlanmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kaynaklarımızın kullanımı ve tasarrufun önemi konularını işledikten sonra “Su kaynaklarımızı koruyabilir miyiz?” diye düşündüler. araştırma yapmaya başladılar.

1- Problemi Tanımlayalım

‘Su kaynaklarımız hızlı nüfus artışı, kirlilik ve bilinçsiz tüketim gibi sebeplerle hızlı bir şekilde azalmaktadır. Yakın bir gelecekte dünyamızın en büyük sorunu susuzluk olacaktır. Su kaynaklarımızı koruyabilmek için yağmur sularından da yararlanabiliriz. Birçok müstakil evde ve apartmanlarda yağmur sularını biriktiren su tesisatı olmadığı için yağmur suları kanalizasyon sularına karışarak boşa gitmektedir. Yağmur sularını değerlendirebileceğimiz bir proje hazırlayabilir misiniz?’’ dedi.

2- Probleme Yönelik Araştırma Yapalım

Öncelikle veri toplamaya ve araştırma yapmaya başladılar. Gelen su faturalarını, araştırma sonrasında kıyaslama yapabilmek için sakladılar. Yağmur sularının kullanımı ile ilgili kitapları, internetteki yazıları, önceden yapılan çalışmaları okudular. Öğretmenlerine danıştılar. Çevrelerindeki insanlarla görüştüler. Yağmur sularını bahçe sulamasında kullanabileceklerini öğrendiler.

3- Problemle ilgili olası çözüm yolları üretelim

Akıllarına birçok farklı fikir geldi. Öncelikle bu fikirleri listelediler. Listedeki her bir madde için zaman ve maliyet hesabı yaptılar. En kısa zamanda, en uygun fiyatlı ve en kullanışlı çözümü bulmak istiyorlardı

4- Çözümleri karşılaştırarak uygun olanı seçelim

Çözüm yolları için oluşturdukları listeden en kısa süreli ve en düşük maliyette olanına karar verdiler.

5- Ürün Tasarlayalım (Prototipin Yapılması)

İki arkadaş, öğretmenlerinin de yardımıyla öncelikle kutulardan küçük bir ev maketi hazırladılar. Ev
maketinin yanına plastik bir şişeden depo yaptılar. Plastik pipetleri kullanarak evin çatısında biriken suları depoya aktaracak su tesisatını kurdular

6- Çözümü (Ürünü) Test Etme

Daha sonra ürünlerini uygulamaya geçirdiler.Yağmur suyunu kullanmadan önceki ve kullanmaya başladıktan sonraki faturalarını karşılaştırarak grafik oluşturdular. Su tüketiminin azaldığını gözlemlediler.

7- Çözümün (Ürünün) sunulması

Bu iki arkadaş, tasarladıkları ürünü sınıf arkadaşlarına, öğretmenlerine ve ailelerine sundular.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.