Sanayi için gerekli olan ham maddenin ülke içinden karşılanmasının millî ekonomiye katkıları

Sanayi için gerekli olan ham maddenin ülke içinden karşılanmasının millî ekonomiye katkıları
Sanayi için gerekli olan ham maddenin ülke içinden karşılanmasının millî ekonomiye katkıları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Maden işletmeleri, ağır sanayi işletmeleri, döküntüleri veya yan ürünleri işleyen işletmeler, termik santraller, sebze, meyve ve balık konserve fabrikaları, genellikle, ham madde faktörüne yönelirler. Ham­ maddenin fiyatı düşük fakat ürününki yüksek olursa veya ham maddenin mamul duruma gelmesinde büyük hacim ve ağırlık kaybı olursa, işletmenin ham madde yakınına kurulması uygun olur.

Eğer ham madde mamul durumuna geldiğinde ağırlığından hiç yitirmiyorsa ve öteki faktörlerin etkileri önemsiz ise. işletme ham maddeye yakın veya pazara yakın veya ikisi arasında bir yerde kurulabilir. Öte yandan ham­ maddesi her yerde bulunan ürünlerin tüketim alanı içerisinde üretilmesi uygun olur.

0
3
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.