8'ler ve 12'ler 1 Mart'ta tam zamanlı okulda olacak

8'ler ve 12'ler 1 Mart'ta tam zamanlı okulda olacak
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, köy okullarının tüm kademelerde 15 Şubat'ta yüz yüze ve tam zamanlı olarak açılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihleri ve izlenecek yol haritasını açıkladı. Bakan Selçuk ikinci yarı yılın 15 Şubat'ta köy okullarında tüm kademelerde başlayacağını, 1 Mart’tan itibaren de ilkokul, 8 ve 12’nci sınıfların okullarına döneceğini söyledi.

Yüz yüze eğitime dönüş tarihi belli oldu. Bakan Selçuk okullara dönüş için belirlenen takvimi açıkladı. Ziya Selçuk konuşmasında “15 Şubat Pazartesi günü ikinci yarı yıla başlıyoruz” dedi ve yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

'köy Okullarında Tüm Kademelerde Yüz Yüze Eğitim'
“Köylerimizde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden çocuklarımızın eğitiminin daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı açıyoruz. Okulöncesine verdiğimiz önem malumunuz. Bizim için eğitimin başlangıcıdır. Bu nedenle çocuklarımın güçlü bir başlangıç yapması ve daha fazla gecikmemeleri için 15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullarımızı tam zamanlı açma kararı verdik.

İLKOKUL, 8 VE 12’NCİ SINIFLAR OKULA DÖNÜYOR
1 Mart'ta ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleriyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine haftanın iki günü devam edecekler. Aynı tarihten itibaren özel gereksinimli öğrenciler için de özel eğitim okullarımız eğitim vermeye başlayacak. 1 Mart'ta sınav döneminde olan 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak. Onların verimli şekilde sınava hazırlanmaları ve öğretmenleriyle bire bir başlamaları çok önemli. Hali hazırda devam etmekte olan destekleme yetiştirme kurslarına bu öğrencilerimizin daha rahat ulaşabilmeleri için sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde bu öğrencilerimiz özel izinli sayılacak.

Lise Öğrencilerinin Sınavları Şubat’ta Yüz Yüze
Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecek. Bu sınavların kapsamı 1 Kasım 2020’ye kadar geldikleri ders konularını içeriyor.

Okula Dönüş Velilerin İnisiyatifinde
Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi karar velilerin kararı doğrultusunda olacak. Çocuklarını okullara göndermek istemeyen velilerin durumlarını yazılı olarak bulundukları okula beyan etmelerini rica ediyoruz. Elbette çocuklarımız devamsız sayılmayacak. Uzaktan eğitime devam edecek ve müfredattan sorumlu olacaklar.

Öğretmenlerin Şubat Ayında Aşılanması Planlanıyor
Öğretmenlerimiz COVID-19 aşısının uygulama sıralamasında öncelikli gruba alınmıştı. Süreci hızlandırmak adına yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler için şubat ayı içerisinde aşılama yapılması planlanıyor. Sağlık Bakanlığımızın da tespitleri doğrultusunda bazı illerimizde vaka sayılarının çok düşük olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki süreçte salgının da seyrine bağlı olarak il hıfzıssıhha kurulları ve valiliklerin kararı doğrultusunda farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecek.

İkinci Dönem Köy Okulları Ve Okul Öncesi Eğitim Yüz Yüze Başlıyor

"15 Şubat Pazartesi günü ikinci yarıyıla başlıyoruz. Köylerde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden eğitimin daha fazla aksamaması için köylerde tüm kademelerde okulları açıyoruz.

Okul öncesi eğitim önemli. Bu yüzden bağımsız anaokullarını da 15 Şubat'ta açma kararını verdik. Özel gereksinimli öğrenciler de başlayacak.

İlkokul Öğrencileri Seyreltilmiş Sınıflarda

1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek.

8 Ve 12'ler 1 Mart'ta Yüz Yüze Eğitimde

1 Mart tarihine sınav öğrencileri için 8 ve 12’ler için kapılarını açacak. 1 Mart’ta tam zamanlı başlayacak.

Devam eden destekleme yetiştirme kurslarına daha rahat yasağına rahat ulaşabilmeleri için öğrenciler özel izinli sayılacak."

10
4
5
2
6
6
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.