9 Ocak Çarşamba kar tatili olan il ve ilçeler

9 Ocak Çarşamba kar tatili olan il ve ilçeler
İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri, Balıkesir ve Sakarya başta olmak üzere birçok il de kar yağışı devam ediyor. Peki, 9 Ocak Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Tatil olan iller açıklandıkça buradan öğrenebilirsiniz.

YARIN OKULLAR TATİL OLACAK MI? 9 OCAK ÇARŞAMBA

Yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle gözler yine kar tatili açıklamalarına çevrildi. Özellikle İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri ve Balıkesir Valiliği'ne sosyal medyadan birçok mesajlar gönderiliyor.

9 OCAK İÇİN KAR TATİLİ AÇIKLAMALARI GELDİ Mİ?

Bu sabah saatlerinden itibaren bazı illerimizde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle öğrenciler Valiliklerden gelecek olan tatil açıklamalarını yakından takip ediyor. Şu ana kadar 9 Ocak'ta kar tatili olan ilimiz bulunmamaktadır.

1- Niğde

Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullara 9 Ocak Çarşamba günü için ara verildi. Ayrıca, hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacak.

2-Muş

Muş'ta yoğun kar yağışı, buzlanma, fırtına, tipi ve çığ beklentisi nedeniyle 9 Ocak Çarşamba günü il genelinde eğitim yapılamayacağı bildirildi.

3- Sivas

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar yağışı, buzlanma ve şiddetli rüzgar nedeniyle il merkezi ile ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ile rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitimkurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi.

4- Tokat

Tokat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Çarşamba günü il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitimyapılmayacak.

5- Bitlis

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Çarşamba günü il genelinde eğitime ara verildi.

6- Samsun

Samsun'un Havza ve Vezirköprü ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

7- Erzurum

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

8- Yozgat

Yozgat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

9- Nevşehir

Nevşehir'de yağan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde okullar 9 Ocak Çarşamba günü tatil edildi.

10- Kayseri

Kayseri'de yoğun kar dolayısıyla yarın 5 ilçede eğitime ara verildi.

Kayseri'de sabah saatlerinde etkisini gösteren ve gün boyu devam eden kar yağışının ardından yarın Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve Yahyalı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

11- Amasya

Amasya'da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları dolayısıyla yarın il genelindeki okulların bir gün süreyle tatiledildiği bildirildi.

7- Erzurum

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

8- Yozgat

Yozgat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

9- Nevşehir

Nevşehir'de yağan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde okullar 9 Ocak Çarşamba günü tatil edildi.

10- Kayseri

Kayseri'de yoğun kar dolayısıyla yarın 5 ilçede eğitime ara verildi.

Kayseri'de sabah saatlerinde etkisini gösteren ve gün boyu devam eden kar yağışının ardından yarın Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve Yahyalı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

11- Amasya

Amasya'da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları dolayısıyla yarın il genelindeki okulların bir gün süreyle tatiledildiği bildirildi.

12- Antalya

Antalya'nın Elmalı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün öğleden sonra ve yarın tam gün tatil edildi.

13- KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

14- ADIYAMAN

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

15- AKSARAY

Aksaray'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla 9 Ocak Çarşamba günü il genelinde eğitime ara verildiği bildirildi.

16- KARAMAN

İlimizde bu gece ve yarın için kar yağışıyla birlikte kuvvetli buzlanma ve don beklendiğinden Karaman merkez ve merkeze bağlı köylerimizde 09.01.2019 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullar, 1 gün süreyle tatil edilmiştir.

Ayrıca aynı tarihte, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelliler, hamileler, harp malulü ve gaziler de idari izinli sayılacaklardır.

17- ÇORUM

Çorum'da yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 7 ilçede eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, yaptığı açıklamada, "Alaca, Sungurlu, Mecitözü, Ortaköy ,Boğazkale, Oğuzlar, Laçin ilçelerimizde 9 Ocak 2019 Çarşamba günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verilmiştir" dedi.

18- ELAZIĞ

Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okullar tatil edildi. Meteorolojinin uyardığı yoğun kar yağışı Elazığ'da etkili olmaya başladı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle göz gözü görmez hale geldi. Valilikte okulların yarın için tatil edildiğini bildirdi.

Valilik açıklamasında, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 09 Ocak 2018 Çarşamba günü ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

Açıklamada kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayıldığı belirtildi.

19- ISPARTA

Isparta'da aşırı soğuk hava ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı köylerde, ilk ve orta dereceleri okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

20- DÜZCE

Düzce'de devam eden kar yağışı sonrasında Valilik tarafından eğitime yarın 1 günlük ara verildiği açıklandı.

21- KARS

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde eğitime 1 gün ara verildi.

Sarıkamış'ta yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilçe genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Sarıkamış Kaymakamlığı, "Sarıkamış'ta devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde tüm ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 9 Ocak 2019 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verilmiştir" açıklamasında bulundu.

22- KONYA

Konya'da etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebiyle il merkezi ve 11 ilçedeki okullar 1 gün tatil edildi.

Öte yandan, olumsuz hava şartları dolayısıyla Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Derbent, Kadınhanı, Yunak, Bozkır, Çumra, Hadim, Ereğli ve Ilgın ilçelerinde Çarşamba günü okullar tatil edildi.

23- ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

24- ERZİNCAN

Erzincan'da etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar 1 gün daha tatil edildi.

25- SAKARYA

Sakarya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 ilçedeki taşımalı okullarda eğitime ara verildi.

26- TUNCELİ

Tunceli'nin 4 ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Ayrıca 4 ilçede kamuda görevli hamile ve engelli çalışanların da izinli sayılacağı bildirildi.

27- ARDAHAN

Ardahan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Çerkezoğlu, "Kar yağışının devam etmesinden dolayı, yarın il genelinde okullarımızın tamamında eğitime ara verdik." dedi.

Yarın hamile ve engelli kamu personeli de izinli sayılacak.

28- KIRŞEHİR

Kırşehir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle Valiliğimizce Çarşamba günü için il geneli tüm okulların 1 günlüğüne tatil edilmesi kararlaştırılmıştır. Kamuda çalışan hamile ve engellilerde izinli sayılacaktır" denildi.

29- MALATYA

Malatya'da yoğun kar yağışının yaşandığı 5 ilçede eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Malatya'da özellikle yüksek kesimli bölgelerde tipi ve fırtınanın da etkisiyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının yoğun olduğu Arapgir, Arguvan, Doğanşehir, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde eğitime 9 Ocak 2019 günü bir günlük ara verildiği açıklandı. Aynı gün 5 ilçede ayrıca engelli ve hamile kamu görevlerinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

30- BOLU

Bolu'nun Gerede ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, Gerede ilçesinde kar yağışı ve gece saatlerinde yaşanabilecek buzlanma nedeniyle 1 gün süreyle eğitime ara verildi.

31- AĞRI

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Eleşkirt Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Eleşkirt ilçemizde 9 Ocak Çarşamba günü ilçe merkezi ve bütün okullarda eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli kamu personeli ve hamile kamu personeli de Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

32- GİRESUN

Giresun'un iç bölgelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçede tüm okullar olmak üzere iki ilçede ise köy okulları ve taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

33- ORDU

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre kentte yoğun kar yağışının devam edeceği belirtildi.

34- ZONGULDAK

Zonguldak'ta kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

35- BAYBURT

Bayburt'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

36- KOCAELİ

Kocaeli'de buzlanma tehlikesi nedeniyle taşımalı il genelinde taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi. Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve buzlanmanın etkisini sürdürdüğü kaydedildi.

37- GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği, il genelinde akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların 9 Ocak Çarşamba günü bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

38- DENİZLİ

Denizli'nin Acıpayam, Babadağ, Bozkurt, Çameli, Çardak, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Not : Tatil haberleri geldikçe haberimiz güncellenecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.