9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları Gün Yayıncılık

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları Gün Yayıncılık
9. Sınıf Gün Yayıncılık Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 186 Ders Dışı Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ders Dışı Etkinlik

Yandaki haritada Avrupa Birliği’ne üye olan, üye olmayan ve aday ülkeleri belirleyiniz. Bunlardan birer bölge oluşturunuz. Oluşturduğunuz bölgeleri ve bu bölgelere üye olan ülkeleri aşağıya yazınız. Çalışmalarınızda Genel Ağ’dan da yararlanınız.

Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.

Avrupa Birliği’ne üye olmayan ülkeler: Belarus, Ukrayna, Rusya, Ermenistan, Nahcivan, Suriye, Irak.

Avrupa Birliği’ne aday ülkeler: Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova, Karadağ, Arnavutluk, Kuzey Makedonya.

Ders Dışı Etkinlik

Aşağıdaki haritada sıcak su kaynaklarının bulunduğu bölgeler gösterilmiştir. Bu haritayı dünya siyasi haritasıyla karşılaştırarak sıcak su kaynaklarının bulunduğu ülkeleri belirleyerek defterinize yazınız.

Cevap: Alaska, Amerika, Meksika, Peru, İspanya, İtalya, Yunanistan, Türkiye, Suriye, Azerbaycan, Ermenistan, Gabon, Etiyopya, Kenya, Tanzanya, Malavi, Nepal, Bangladeş, Tayland, Malezya, Papua Yeni Gine.

1
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.