9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları Meb Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları Meb Yayınları
9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 67 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıda Afyonkarahisar iline ait çeşitli konularda hazırlanmış bazı haritalar verilmiştir. Ön bilgilerinizin yanı sıra verilen haritalardan yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1- Afyonkarahisar ili fiziki haritası
2- Afyonkarahisar ili idari haritası
3- Afyonkarahisar devlet hastanelerinin dağılış haritası
4- Afyonkarahisar ili nüfus dağılış haritası

1- Yukarıdaki haritalardan hangilerinin yenilenmesi daha sık aralıklarla gerçekleşir?
Afyonkarahisar ili fiziki haritası ve Afyonkarahisar ili idari haritası genellikle daha sık aralıklarla yenilenir. İdari sınırlar, yönetim değişiklikleri, yeni yerleşim yerlerinin oluşturulması veya mevcut yerleşim yerlerinin değiştirilmesi gibi faktörlere bağlı olarak idari haritaların sık sık güncellenmesi gerekebilir. Aynı şekilde fiziki haritalar, doğal ortamdaki değişikliklere (örneğin nehirlerin yataklarının değişmesi veya yeni jeolojik olaylar) bağlı olarak da güncellenmesi gerekebilir.

2- Hangi haritadan yeryüzü şekillerine ait yükselti basamakları ile ilgili bilgi sahibi olunabilir?
Yeryüzü şekillerine ait yükselti basamakları ile ilgili bilgi genellikle fiziki haritalardan elde edilir. Bu haritalar, arazinin yükseklik, dağlar, vadiler ve tepeler gibi fiziksel özelliklerini gösterir.

3- Yukarıdaki haritalardan hangileri tematik haritaya örnektir?
Afyonkarahisar devlet hastanelerinin dağılış haritası ve Afyonkarahisar ili nüfus dağılış haritası, tematik haritalara örnektir. İlk harita, hastanelerin konumunu ve dağılışını göstererek bir tema hakkında bilgi sunar. Diğer harita ise Afyonkarahisar ili içindeki nüfusun yoğunluğunu ve dağılışını tematik olarak gösterir. Tematik haritalar belirli bir konu veya tema etrafında toplanan verileri görselleştirmek için kullanılır.

1
13
1
0
1
1
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.