MEB İller Arası Mazeret Atama Sonuçlarını Açıkladı: Atanamayan Öğretmenlere Yeni Tercih Hakkı

MEB İller Arası Mazeret Atama Sonuçlarını Açıkladı: Atanamayan Öğretmenlere Yeni Tercih Hakkı
2026 yılı öğretmenlerin iller arası mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları açıklandı. Ataması yapılmayan öğretmenler 12 Ağustos saat 16.00’ya kadar yeniden tercih yapabilecek. Ek atama sonuçları, tebligat ve ilişik kesme tarihleri haberimizde.

Öğretmenlerin İller Arası Mazeret Atamaları Sonuçlandı

Millî Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin 2026 yılı yaz tatili iller arası mazerete bağlı yer değiştirme atamalarını gerçekleştirdi.

Atamalar, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından ilk yerleştirmede ataması yapılmayan öğretmenler için yeniden tercih süreci başlatıldı.


Kimlerin Başvuruları Değerlendirildi?

Yer değiştirme işlemleri, MEB’e bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan ve aşağıdaki nedenlerden birine bağlı mazereti bulunan kadrolu öğretmenleri kapsadı:

  • Aile birliği
  • Sağlık
  • Can güvenliği
  • Engellilik durumu
  • Mevzuatta belirtilen diğer mazeretler

Atamalar Hizmet Puanı Üstünlüğüne Göre Yapıldı

Ön başvurusu onaylanan öğretmenlerin tercih başvuruları 6-10 Ağustos 2026 tarihleri arasında alındı. Yer değiştirme işlemleri, öğretmenlerin tercih sıralamaları ve hizmet puanları dikkate alınarak gerçekleştirildi.

Hizmet puanlarının eşit olması durumunda ise MEB’in ilgili yer değiştirme duyurusunda belirtilen öncelik ve eşitlik bozma esasları uygulandı.


2026 İller Arası Mazeret Atama Takvimi

İşlem Tarih
Ön başvuruların alınması 13-31 Temmuz 2026
Tercih başvurularının alınması 6-10 Ağustos 2026
İlk atamaların yapılması 11 Ağustos 2026
İlk atamada yerleşenlerin ilişik kesmesi 12 Ağustos 2026’dan itibaren
Yeniden tercih için son tarih 12 Ağustos 2026 saat 16.00
Yeniden tercih sonuçlarının açıklanması 12 Ağustos 2026
Ek atamada yerleşenlerin ilişik kesmesi 14 Ağustos 2026’dan itibaren

Ataması Yapılmayan Öğretmenlere İkinci Tercih Hakkı

Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunmasına rağmen ilk atamada herhangi bir eğitim kurumuna yerleşemeyen öğretmenlere yeniden tercih hakkı tanındı.

Bu kapsamdaki öğretmenler, tercih başvuru sistemi üzerinden 12 Ağustos 2026 saat 16.00’ya kadar yeniden tercih yapabilecek.

Önemli: Yeniden tercih başvuruları için belirtilen saatten sonra sistem üzerinden işlem yapılamayabileceğinden başvuruların son saate bırakılmaması gerekiyor.


Ek Atama Sonuçları Aynı Gün Açıklanacak

Yeniden alınacak tercihlere göre yapılacak ek atamaların sonuçları 12 Ağustos 2026 tarihinde ilan edilecek.

Ek yerleştirmede ataması yapılan öğretmenler, tebligat ve ilişik kesme işlemlerini 14 Ağustos 2026’dan itibaren gerçekleştirebilecek.

İlk yerleştirmede atanan öğretmenlerin tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 12 Ağustos 2026 tarihinde başlayacak.


Öğretmenlerin Yapması Gereken İşlemler

Ataması gerçekleştirilen öğretmenlerin aşağıdaki işlemleri tamamlamaları gerekiyor:

  1. Atama sonucunu resmî sonuç ekranından kontrol etmek
  2. Atama kararnamesi ve tebligat sürecini takip etmek
  3. Mevcut görev yerinden ilişik kesmek
  4. Gerekli belgelerle yeni görev yerine başvurmak
  5. Belirlenen süre içinde yeni eğitim kurumunda göreve başlamak

İşlem tarihleri ve istenen belgeler konusunda görev yapılan il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünden bilgi alınması yararlı olacaktır.


2026 Mazeret Atama Sonuçları Sorgulama

Öğretmenler, atama sonuçlarını MEB Personel Genel Müdürlüğünün resmî sonuç sayfasından öğrenebilecek.

İller arası mazerete bağlı yer değiştirme sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız.

Sonuç ekranında yer alan görev yeri ve atama bilgilerinin kontrol edilmesi; tebligat, ilişik kesme ve göreve başlama tarihlerinin kaçırılmaması önem taşıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.