9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Meb Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Meb Yayınları
9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 70 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

UYGULAMA

Yukarıdaki haritadan yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Etkileşimli tahtadan İstanbul Şehir Haritası sayfasının arama alanına “Çırağan Sarayı” yazıp tıkladığınızda ve ölçeği “-” simgesini üç kez tıklayarak küçülttüğünüzde haritada ne tür değişiklikler meydana geldi?

Ölçüm alanını tıklayarak “Çırağan Sarayı-Dolmabahçe Sarayı” arasındaki mesafeyi ölçünüz.

Katmanlar alanından sırasıyla uydu görüntüsü, kabartma haritası ve haritayı tıklayıp katmanları değiştirdiğinizde haritada ne tür değişiklikler meydana geldi?

Ölçeği “+” simgesini üç kez tıklayarak büyütünüz. Daha sonra panorama alanına tıklayarak ölçüm mesafeniz üzerindeki ekranda görünen mavi noktalara ait görüntüleri inceleyiniz.

Buna benzer etkinliği Harita Genel Müdürlüğünün (HGM-ATLAS) Genel Ağ sayfasından
da yapabilirsiniz.

Cevap: Toprak haritası tarım ürünlerinden tam verimliliği sağlayabilmek ve yaşanabilecek doğal afetlere karşı önlem maksadıyla uygun yapı inşaasında kullanılır. Fiziki harita kara yüksekliğini, deniz derinliğini ve nüfusu belirtmek maksadıyla kullanılmıştır.

130
201
108
15
7
0
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.