9. Sınıf Tutku Din Kültürü Sayfa 73-79 Cevapları

9. Sınıf Tutku Din Kültürü Sayfa 73-79 Cevapları
9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Tutku Yayıncılık Ders Kitabı 4. Ünite Kur-an ve Ana Konuları Sayfa 73, 74, 75, 76, 77, 79 Cevaplarını haberimizin devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Tutku Yayıncılık Ders Kitabı 4. Ünite Kur-an ve Ana Konuları Sayfa 73, 74, 75, 76, 77, 79 Cevapları

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 73 Cevabı

Sınıfınıza bir Kur’an-ı Kerim meali getirip yüce kitabımızın sonundaki indeks bölümünden Kur’an’da ne gibi konular bulunduğunu tespit ediniz.

 Kuran ı Kerim’in indeks bölümünde Sureler ve sayfa numaraları bulunmaktadır. Her sure farklı konuları işlediği gibi, aynı konuları farklı bir üslupla işleyen sureler de vardır.

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 74 Cevabı

“De ki: O, Allah birdir. Allah sameddir. O, doğurmamış ve doğmamıştır. Onun hiçbir dengi yoktur.” (İhlâs suresi, 1-4. ayetler.)
İhlâs suresinin vermek istediği mesajı tevhit inancı açısından değerlendiriniz.

İslâm, tevhid/vahdet dinidir; birlik, beraberlik, uyum dinidir.” Vahdet “birlik”, tevhid de “birliği ikrar etmek” demektir. Öncelikle Allah birdir, başka mâbud yoktur.Yalnız O’na ibadet ederiz, yalnız O’na sığınırız.” O’na kulluğu bırakan, başka şeylere kul olur; birliği çokluk eyler.

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 75 Cevabı

İbadet etmek insana ne gibi faydalar sağlar? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • İbadet, kul ile Yaratıcı arasında manevi yakınlaşma sağlar.
  • İnsanın iç huzurunu güçlendirir.
  • İbadetler insanda güven duygusunu geliştirir.
  • İbadetler insanda sorumluluk bilincini geliştirir.

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 76 Cevabı

“…O hâlde sen de dini Allah’a halis kılarak (ihlas ile) kulluk et.” (Zümer suresi, 2. ayet.) Allah’a (c.c.) ihlas ile kulluk etmek ne demektir? Sınıfınızda değerlendiriniz.

Bireyin, ibadet ve Allah’ın emir, arzu ve ihsanlarının dışında her şeye karşı kendisini sadece Allah’a bırakmasıdır. İhlas ile kul olabilmek herkesin harcı değildir

“O takva sahipleri ki bollukta da darlıkta da Allah için harcarlar, öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da güzel davranışta bulunanları sever.” (Âl-i İmrân suresi, 134. ayet.) ayetini, dinimizin güzel ahlaka verdiği önem açısından yorumlayınız.

Eli açık, hoşgörülü, affedici, takva sahibi olmak güzel ahlaklı olmak anlamına gelir ve güzel ahlaklı olmak da insanın Allah’ın sevgisini kazanmasını sağlar.

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 77 Cevabı

Güzel ahlaklı bir insanda ne gibi özelliklerin olmasını beklersiniz? Düşüncelerinizi aşağıda boş bırakılan satırlara yazınız.

  • Doğru olmak
  • Dürüst olmak
  • Emanete sahip çıkmak
  • Güleryüzlü olmak
  • Adaletli olmak
  • Yardımsever olmak gibi özelliklerin olmasını beklerim.

9. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 79 Cevabı

Mevlânâ’nın,
“Gözünü aç da bak, cümle Kelamullah’a.
Kur’an’ın bütün ayetlerinin manası edepten ibarettir.” sözünü sınıfınızda değerlendiriniz.

 Bizden Kuran’ı dikkate almamızı ve gözümüzü açıp onu okumamızı istiyor. Birde şu vurguyu yapıyor. Kuran’da ki ayetlerin hepsinin anlamının edep ile alakalı olduğunu söylemektedir. Diğer arkadaşlarınızın değerlendirmesini dinleyiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.