9. Sınıf Meb Biyoloji Sayfa 24 Cevapları

9. Sınıf Meb Biyoloji Sayfa 24 Cevapları
9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Sayfa 24 Sonuçlandırma Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuçlandırma

1. Görsele bakarak bu canlıları hücresel yapı, solunum, organizasyon ve üreme biçimlerine göre gruplandırabilir misiniz? Açıklayınız.
Cevap: Evet gruplandırabiliriz. Örneğin solunum biçimi farklı olan üreme biçimi farklı olan ve de hücresel yapısı farklı olan canlıların yukarıdaki fotoğraflarda yer aldığını görmekteyiz.

2. Görseldeki canlılarda kaç farklı beslenme biçimi görülür? Beslenme özelliklerine göre bu canlıları gruplandırınız.

Beslenme özelliklerine bazılarını şöyle sınıflandırabiliriz:

Otçul canlılar: salyangoz, kelebek, öglena,
Etçil canlılar: Balıklar, kedi, serçe,
Hem etçil hem de otçul canlılar: Bakteriler

3. Görseldeki canlıların tamamı uyarılara tepki verip hareket eder mi? Açıklayınız.
Cevap: Evet hepsi uyarılara tepki verip hareket ederler. Mesela güller güneş ışınlarına tepki verebilir, bir kedi ayak sesi duyduğunda hemen hassas algıları aracılığıyla harekete geçebilmektedir.

4. Görseldeki canlılarda büyüme ve gelişme nasıl gerçekleşir?
Cevap: Canlılar büyür, gelişir, yaşlanır ve ölür. Büyüme tek hücreli canlılarda sitoplazmanın hacimce ve kütlece artışı ile çok hücreli canlılarda ise hücre sayısının ve hacminin artışıyla sağlanır. Mesela çok hücreli canlıların büyümesine örnek verebileceğimiz canlılara kelebek ve kediyi, tek hücrelilere ise öglenayı örnek verebiliriz. Gelişme de yine kedileri, serçeleri, balıkları hacimsel büyüme olarak örnek verebiliriz.

14
38
6
5
6
3
115
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.