9. Sınıf Meb Biyoloji Sayfa 32 Cevapları

9. Sınıf Meb Biyoloji Sayfa 32 Cevapları
9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Sayfa 32 Sonuçlandırma Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Belirteçlerdeki renk değişimlerini gözlemleyip not alınız.
Cevap: Mesela renk değişimi itibari ile lahanadaki renkler baskın olduğu için konulduğu kaptaki rengin hemen mor rengini aldığını gördük.

Sonuçlandırma

1. Bardaklardaki çözeltilerin renk değişimlerine bakarak kullandığınız maddelerden hangilerinin asidik hangilerinin bazik olduğunu söyleyebilirsiniz?
Cevap: Kırmızı lahana yapısında antosiyanin içerir. Antosiyanin pH değerine duyarlı yapıdadır. Bu nedenle asidik koşullarda kırmızı, bazik koşullarda ise mavi renk alır.

2. Maddelerin pH derecelerini daha net ölçebileceğiniz yöntemler nelerdir?
Cevap: pH bir maddenin asit yada baz özelliğini ifade etmekte kullanılan ölçü birimidir. 0-14 aralığında bir scala olarak ölçülür. pH değeri 0-7 arasında ise maddemiz asit, pH değeri 7-14 arasında ise maddemiz baz özelliğindedir. Maddelerin kabaca asit mi, baz mı olduğu turnusol kağıdı ile ölçülür ancak bu scala tam olarak ph değerini veremez. Günümüzde pH değerinin hassas olarak ölçülmesi için geliştirilmiş dijital pH Metreler bulunmaktadır. pH metreler çözeltiye batırıldığında birkaç saniye içerisinde çözeltinin pH’sını hesaplayabilmektedirler.

2
6
4
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.