9. Sınıf Meb Tarih Kavimler Göçü Cevapları

9. Sınıf Meb Tarih Kavimler Göçü Cevapları
9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite İlk ve Orta Çağlarda Türk Dünyası Sayfa 113, 114, 115, 116, 117, 118 Kavimler Göçü Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kavimler Göçü

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 113 Cevabı

Göç olaylarında, farklı kavimler neden birlikte hareket etmiş olabilir?

Cevap: Kavimler Göçü, M.Ö. 3. yüzyıl ile 4. yüzyıl arasında Avrupa’yı istila eden, Akdeniz dünyasına yabancı kavimlerin akımıdır. Göç olaylarında farklı kavimler birlikte hareket etmişlerdir. Göç olaylarında farklı kavimlerin birlikte hareket etmesinin nedenleri, akrabalık ilişkileri, ticari kaygılar, insani ihtiyaçlar gibi etkenler etkili olmuş olabilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 115 Cevabı

Avrupa Hun Devleti’nin Doğu Roma’yı baskı altında tutarak Batı Roma ile iyi ilişkiler kurmasının nedenleri nelerdir?

Kavimler Göçü’nden sonra Avrupa Hun Devleti kurularak Avrupa içlerine doğru hareket alanı oluşturmaya başlamıştır. Batı Roma ile iyi ilişkiler geliştirmiş ve Doğu Roma ile arasında bir siyaset izlemiştir. Bu siyaset Doğu Roma’nın güçsüzleştirilmesi ve yıkılmasının sağlanması şeklinde gelişmiştir.

Avrupa Hun Devleti’nin Doğu Roma’yı baskı altında tutarak Batı Roma ile iyi ilişkiler geliştirmesi, Doğu Roma’nın siyasi olarak zayıflamasını sağlamak ve Avrupa Hun Devleti’nin daha da güçlenmesine yol açmaktır. Doğu Roma bu baskılardan etkilenerek belli bir süre sonra yıkılmıştır. Batı Roma ile siyasi ilişkiler sürdürülmüştür.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 116 Cevabı

Kavimler Göçü’nün, Avrupa siyasi hayatına etkileri neler olabilir?

Cevap: Kavimler Göçüyle beraber, Avrupa’da büyük bir kargaşa yaşanmıştır. Bu durum sonucunda kavimler yer değiştirdiği ve itelendiği için, uzun yıllar Avrupa’da siyasi karışıklık içinde kalmıştır. Kavimler göçü sonucunda Roma İmparatorluğu ikiye bölünmüş, yüz yıl geçmeden Batı Roma İmparatorluğu yıkılmıştır. Avrupa’nın etnik yapısı değişmiş, bu günkü İngiltere, Fransa ve İspanya gibi devletlerin toplumsal temelleri atılmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.