9. Sınıf Öğün Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 37 Cevapları

9. Sınıf Öğün Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 37 Cevapları
9. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 37 Metne Hazırlık Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Metne Hazırlık

1. İnsanlar yaşadıkları olayları neden hikâyeleştirme ihtiyacı duymuştur? Açıklayınız.

Cevap: Hikâye anlatmak, insanın yazı dâhil diğer tüm teknolojilerden önce kullandığı bir iletişim aracı. Sadece eğlenmek için değil, bilgi aktarmak ve karşısındaki ikna etmek için muhteşem bir yol. İster yatırımcı arayan bir girişimci, ister patrona fikrini anlatmaya çalışan bir beyaz yakalı, ister paydaşlara strateji paylaşan bir yönetici, ister sesini duyurmak isteyen bir öğrenci olun sizi anlatabilecek en güzel yol hikayeleştirmektir.

2. Yaşadığınız kötü olaylar sizde kin duygusuna sebep olur mu? Neden?
Cevap: Evet. Yaşanılan kötü olayların psikolojik ve fizyolojik etkilerinden ötürü sinirlenmeme ve kinlenmeme sebep oluyor.

3. Hikâye okurken olayın sürükleyici olmasına önem verir misiniz?
Cevap: Tabi ki önem veririm. Sürükleyici hikaye ve romanları okumak hem heyecan verici hem de keyifli olmaktadır.

4. “Garaz” sözcüğü size neyi çağrıştırıyor? Açıklayınız.
Cevap: Birine karşı duyulan kin, gizliden gizliye beslenen düşmanlık vs.

173
128
92
124
122
134
200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.