9. Sınıf Öğün Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 93 Cevapları

9. Sınıf Öğün Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 93 Cevapları
9. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 93 Metni Anlama ve Çözümleme Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Sizce şiirde ölçü ve kafiyenin bulunması gerekli midir? Tartışınız.
Cevap: Bence olsa da olur olmasa da. Bazen şiire okunurluk ve ahenk katarken bazen de bence şairi kısıtlayabilmektedir. Bundan dolayı da iki ucu keskin bıçak gibidir. O yüzden kullanılacaksa bence çok hassas olunmalıdır.

2. Okuduğunuz bir şiiri düzyazı şeklinde ifade etmeye çalışınız.

GİZLİ SEVDA (ŞİİR)

Hani bir sevgilin vardı
Yedi-sekiz sene önce

Dün yolda rastladım
Sevindi beni görünce.
Sokakta ayak üstü
Konuştuk ordan – burdan
Evlenmiş çocukları olmuş
Bir kız bir oğlan.
Seni sordu
Hiç değişmedi dedim
Bildiğin gibi
Anlıyordu
Mesutmuş, kocasını seviyormuş
Kendilerininmiş evleri
Bir suçlu gibi ezik
Sana selam söyledi.

DÜZYAZIYA ÇEVRİLMİŞ HALİ

Hani yedi-sekiz yıl önce bir sevgilin vardı; dün yolda [ ona] rastladım. Beni görünce sevindi. Sokakta, ayak üstü ordan – burdan konuştuk. Evlenmiş çocukları olmuş. Biri kız, biri oğlanmış. Seni sordu: Hiç değişmediğini söyledim. Bildiğin gibi [her şeyi] anlıyordu. Mesutmuş, kocasını seviyormuş. Evleri [de]kendilerininmiş. Bir suçlu gibi ezikti; Sana selam söyledi.

3
3
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.