9 Şubat Çarşamba kar tatili olan iller

9 Şubat Çarşamba kar tatili olan iller
Bilecik, Tunceli, Kütahya, Çanakkale, Uşak, Çankırı ve Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Çankırı'da okullara kar tatili

Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde yarın görülecek yoğun yağış ile rüzgarın fırtına şekline dönüşeceğinden özel, kamu eğitim öğretim ve rehabilitasyon merkezlerinde 1 gün süre ile eğitime ara verildiği, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve 12 yaş altı çocuğu olanların idari izinli sayılacağı belirtildi.

Uşak'ta okullara kar tatili

Uşak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verildi. Uşak Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklama ile mevcut hava şartları ve meteorolojik veriler nedeniyle il genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel ve resmi okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları, muhtelif kurslar ve yetiştirme kurslarında eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyurdu. Okulların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan memurların da bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

Çanakkale'nin 4 ilçesinde taşımalı eğitime kar engeli

Çanakkale'nin Lapseki, Biga, Çan ve Yenice ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

İlçe Hıfzıssıhha kurulları kararlarına göre, kentin yüksek kesimlerinde olumsuz hava koşulları ve buzlanma tehlikesi nedeniyle, Lapseki, Biga, Çan ve Yenice'de 9 Ocak çarşamba günü taşımalı eğitim ve öğretim tatil edildi. Kararda, il merkezi ve diğer ilçelerde şu an için bir olumsuzluk bulunmadığı kaydedildi.

Tunceli'de kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi

Tunceli'de olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezi ile Ovacık, Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte sabaha kadar orta şiddette devam edeceği öngörülen kar yağışının buzlanmaya sebebiyet vereceği belirtildi.

Açıklamada, il merkezi ile Ovacık, Nazımiye ve Pülümür ilçelerinde eğitim öğretime 9 Şubat Çarşamba ara verildiği, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bilecik'te taşımalı eğitime kar engeli

Bilecik'te kar yağışı nedeniyle kent genelinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitim gören öğrenciler için 9 Şubat Çarşamba günü eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Kütahya'da taşımalı eğitime kar engeli

Kütahya'da kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle köy yollarında oluşabilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak il genelinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için 9 Şubat Çarşamba günü eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Öte yandan, il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Niğde'de eğitime kar engeli

Niğde'de şiddetli rüzgar etkili olurken, Çiftlik ilçesinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Niğde Valiliği, vatandaşları yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtınadan etkilenmemeleri için duyuru yayınladı. Niğde Valiliği'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Meteorolojiden alınan bilgiye göre ilimiz Niğde genelinde 08/02/2022 Salı gününden itibaren yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların akşam saatlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 santimetre üzeri) yağışına dönüşeceği ve 10/02/2022 Perşembe sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağışlar ile soba gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

1
0
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.