90 dakika boyunda korku filmi izlemenin yarım saatlik bir yürüyüş kadar kalori yaktırdığını ortay koyan

90 dakika boyunda korku filmi izlemenin yarım saatlik bir yürüyüş kadar kalori yaktırdığını ortay koyan
90 dakika boyunda korku filmi izlemenin yarım saatlik bir yürüyüş kadar kalori yaktırdığını ortay koyan 2012'de yapılmış bir araştırmada hangi filmi izleyen denekler diğerlerinden daha çok kalori yakmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 90 dakika boyunda korku filmi izlemenin yarım saatlik bir yürüyüş kadar kalori yaktırdığını ortay koyan 2012'de yapılmış bir araştırmada hangi filmi izleyen denekler diğerlerinden daha çok kalori yakmıştır

A- Jaws
B- Alien
C- The Shinning
D- The Exorcist

Doğru Cevap: The Shinning

Westminster Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, korku filmleri izlemek küçük bir çikolatanın kalorifik eşdeğerini yakmanıza yardımcı olabilir.

90 dakikalık bir korku filmi izleyenlerin 113 kalori yakması muhtemeldi - yarım saatlik bir yürüyüşle aynı rakam. Ancak bazı filmler diğerlerinden daha etkiliydi: İncelenen 10 filmden en çok kalori yakanlar klasik Stanley Kubrick chiller The Shining (184 kalori), Jaws (161 kalori) ve The Exorcist (158 kalori) idi.

Çalışma, düzenli "zıplama-korkutma" anlarına sahip filmlerin, kalp atış hızını önemli ölçüde artırdıkları için kalori yakmaya yardımcı olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu buldu. Üniversitede hücre metabolizması ve fizyolojisi alanında kıdemli öğretim görevlisi ve uzman Dr Richard Mackenzie, "Test edilen 10 filmin her biri, nabız atışlarını hızlandırarak, vaka incelemelerinin kalp atış hızında bir artışa yol açtı" dedi. "Nabız hızlandıkça ve kan vücutta daha hızlı pompalandıkça, vücut adrenalinde bir artış yaşar. Kısa süreli yoğun stres patlamaları sırasında (veya bu durumda korkudan kaynaklanan) üretilen hızlı etkili adrenalin salınımıdır. iştahı azalttığı, bazal metabolizma hızını arttırdığı ve sonuçta daha yüksek düzeyde kalori yaktığı bilinmektedir."
Film kiralama şirketi Lovefilm tarafından yaptırılan çalışma için bilim adamları kalp atış hızını, oksijen alımını ve karbondioksit çıkışını ölçtüler. Taramalar sırasında kullanılan kalori sayısının ortalama olarak üçte bir oranında arttığını keşfettiler.

Lovefilm editörü Helen Cowley, "Korkutucu veya tüyler ürpertici sahneleri izlerken kanepenin arkasına saklanmak veya bir yastık kapmak istemenin hissini hepimiz biliriz" dedi. "Ancak bu araştırma, belki biraz kalori yakmak isteyenlerin gözlerini ekrandan ayırmaması gerektiğini gösteriyor."

Enerji yakan en iyi 10 korku filmi

1. The Shining: 184 kalori
2. Jaws: 161 kalori
3. The Exorcist: 158 kalori
4. Uzaylı : 152 kalori
5. Testere : 133 kalori
6. Elm Sokağında Bir Kabus : 118 kalori
7. Paranormal Aktivite : 111 kalori
8 . Blair Witch Project : 105 kalori
9. Teksas Testere Katliamı : 107 kalori
10. [Rec] : 101 kalori

Kaynak : theguardian

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.