Aa genotipine sahip bireyin A aleline sahip bir gamet meydana getirme olasılığı nedir

Aa genotipine sahip bireyin A aleline sahip bir gamet meydana getirme olasılığı nedir
Aa genotipine sahip bireyin A aleline sahip bir gamet meydana getirme olasılığı nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aa genotipine sahip bireyin A aleline sahip bir gamet meydana getirme olasılığı nedir

Ödev cevabı kısaca : Aa genotipine sahip bir birey, iki çeşit gamet oluşturabilir. Birinci gamette A alelinin bulunma olasılığı 1/2, a alelinin bulunma olasılığı da 1/2’dir. İkinci gamet için de aynı olasılık kuralları geçerlidir.

Şansa bağlı iki bağımsız olayın aynı anda birlikte olma olasılığı, bunların ayrı ayrı olma olasılıklarının çarpımına eşittir. Örneğin aynı anda havaya atılan iki metal paranın birinin yazı gelme olasılığı 1/2, diğerinin de yazı gelme olasılığı 1/2’dir. İkisinin de aynı anda yazı gelme olasılığı bu paraların ayrı ayrı yazı gelme olasılıklarının çarpımına eşittir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.