Abant İzzet Baysal Üniversitesi kayır için istenen belgeler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi kayır için istenen belgeler
Bu yazımızda sizlere 2017 YGS-LYS Sonuçlarına göre Abant İzzet Baysal Üniversitesini kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri ve kayıt için istenen belgeler hakkında bilgiler vereceğiz

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

1. Adayın 2017 ÖSYS Sonuç Belgesi. (Sadece Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu , Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi ve Müzik Eğitimi Anabilim Dallarına ve Güzel Sanatlar Fakültesine kayıt yaptıracak adaylar içindir. )
2. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diploma veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı ya da noter onaylı örneği.
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde okul müdürlüklerinden “bütünleme veya tek ders sınava girecek” yazısı alması koşulu ile Yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini,
29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
3. 29 Yaşından Büyük Olan Erkek Adayların “Askerlikle İlişiği Yoktur” Belgesi. (29 yaşından büyük yükümlülerin “askerlikle ilişiği yoktur” belgesi olmadan kesinlikle kayıtları yapılmayacaktır.)
4. Öğrenim Ücretinden Muaf Olanlar Resmi Belge İbraz Edeceklerdir. (Şehit-Gazi Çocukları ile diğerleri)
5. Sağlık Raporu Zorunlu olan programlara (tam teşekküllü resmi bir hastaneden, heyet raporu) e-devlet üzerinden kayıt yapılsa dahi, kayıt tarihleri arasında sağlık raporu getirmediği takdirde kaydı iptal edilir.
Not - Gündüz öğretimine kayıt yaptıracak öğrenciler katkı payı yatırmayacaklardır.
Not - İkinci öğretimde okuyacak öğrencilerden her bir dönem için öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.
 
KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİ KAYDA KENDİSİ GELECEKTİR.
 
Detaylı bilgiye üniversitenin sitesinden ulaşmak için tıklayınız
 
Önemli Not: Lütfen Kayıt işlemleri için Abant İzzet Baysal Üniversitesinin güncel bilgilerini takip etmek için resmi internet sitesini takip ediniz ve öğrenmek istediğiniz konuları telefonla iletişime geçiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.