Abbasi halifesinin sadece Türklerin yaşadığı bir şehri kurmasının sebepleri neler olabilir

Abbasi halifesinin sadece Türklerin yaşadığı bir şehri kurmasının sebepleri neler olabilir
Abbasi halifesinin sadece Türklerin yaşadığı bir şehri kurmasının nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Abbasiler döneminde Abbasi hizmetindeki Türk askerler için "ordugah" şehirleri kurulmuştur. Bunun en büyük sebeplerinden birisi o zamanlar böyle bir uygulama olmasıdır. Yani askerlerden oluşan, askerlere özel sosyal hayat sağlayan bu tür şehirler kurulurdu. Türkler için kurulan bu şehirlerde "ordugah" şehirleridir. Örneğin, Bağdat'a yakın bir şehir olan Samarra bu tür şehirlerden birisidir.

Mu‘tasım sadece Türklerin yaşadığı Samarra şehrini kurmuştur. Sadece Türkler’den teşkil ettiği, şehir hayatına uyum sağlayamayan askerî birliklerin zorba tavırlarıyla taşkınlık yapmaları ve Bağdat sokaklarında at koşturarak insanların yaralanmasına ve hatta ölümüne yol açmaları yüzünden halk ile aralarında başlayan gerginliğin tehlikeli boyutlara ulaşması gösterilmektedir.

Mu‘tasım çözümü onlar için yeni bir şehir kurmakta bulmuş ve inşaat Türk kumandanlarından Eşnâs başkanlığındaki bir heyetin tesbit ettiği, içinde bir hıristiyan manastırı ile Sâsânîler’den kalma harabelerin yer aldığı alanda başlatılmıştır.

3
3
0
0
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.