Abdal abdala çatmayınca, kasnak boyuna geçmez atasözünün anlamı

Abdal abdala çatmayınca, kasnak boyuna geçmez atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere abdal abdala çatmayınca, kasnak boyuna geçmez ne anlama geldiği konusunda bilgiler vereceğiz.

Bu atasözünde abdal kelimesi "görgüsüz, kaba kişi" anlamında kullanılmaktadır. Doğal olarak bunların kavgası çetin olur. İki kaba insan aralarında bir münakaşaya tutuştuğunda haksız olan iki taraftan birisi kazanır ve bunun cezasını ikiside çekerler. Durum böyle olduğunda aralarına girmemeli, onların bu münasebetsizlikten ders almaları beklenmelidir.

İki akıllı kişinin tartışması bir noktada son bulabilir, anlaşmayla sonuçlanabilir. Ancak akıl yönünden yetersiz, görgüsüz kişiler bir tartışmaya giriştiklerinde, birbirlerine zarar vermek için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Kavga bir tarafın zarar görmesiyle son bulur. Sonuç olarak böyle kişilere sebepsiz yere bulaşmamak, kavgalarına karışmamak gerekir ki biz de zarar görmeyelim.

Abdal: (Burada) Kılıksız dilenci, fakir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
8
4
2
2
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.