Abdal ata binince bey oldum sanır şalgam aşa girince yağ oldum sanır

Abdal ata binince bey oldum sanır şalgam aşa girince yağ oldum sanır
Bu yazımızda sizlere abdal ata binince bey oldum sanır şalgam aşa girince yağ oldum sanır atasözünün anlamı, açıklaması ve hikayesi hakkında bilgiler vereceğiz.
 

Abdal ata binince bey oldum sanır şalgam aşa girince yağ oldum sanır atasözünün anlamı: 

Kimi görgüsüz ve eğitimsiz kimseler bir rastlantı sonucu lâyık olmadıkları önemli bir işin başına geçseler ya da bir mevki elde etseler, aptalca davranmaya, o yerin adamı gibi görünmeye ve böbürlenmeye başlarlar. Dahası, bunun kendi hakları olduğunu da ileri sürerler.Gurur ve kibirleri hat safhaya ulaşır. Kendilerini her şeyin üstünde görürler. Halbuki makam ve mevkilerin geçici olduğunu bilerek yaşamalı ve bu eksende bir hayat sürmeliyiz.Her zaman alçak gönüllü olmalı kimseye üstünlük taslamamalıyız.

Görmemiş kimse rastlantı sonucunda layık olmadığı bir duruma kavuştuğunda, bu durum kendisinin gerçekten hakkıymış gibi aptalca böbürlenir` anlamında kullanılan bir söz.

Kaynak:Eğitim Sistem

53
62
38
12
15
12
327
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum