Abese suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Abese suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Abese suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Abese suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Abese suresi kaç sayfadan oluşur, Abese suresi toplam kaç sayfa, Arapça 584 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Abese suresi 584. sayfadan başlar ve 585. sayfada biter,  30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 42 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “abese” fiilindenalmıştır. “Abese”, “yüzünü ekşitti” demektir. Sûrede başlıca, itikat, peygamberlik,Allah’ın kudreti ve kıyamet hâlleri konu edilmektedir. Mushaftaki sıralamada sekseninci, iniş sırasına göre yirmi dördüncü sûredir.

Necm sûresinden sonra, Kadir sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Rivayete göre bir gün Hz. Peygamber müşriklerin ileri gelenlerinden bir gruba dini tebliğ ederken yanlarına müminlerden olup gözleri görmeyen Abdullah İbn Ümmî Mektûm gelmiş ve Hz. Peygamber’e yaklaşarak Kur’an âyetlerinden bir kısmını kendisine tekrarlamasını veya açıklamasını istemişti. Etkisi azalacağı için konuşmasının kesilmesinden rahatsız olan Hz. Peygamber Abdullah’a ilgi göstermemiş, bunun üzerine bu sûrenin Resûlullah’ı uyaran ilk on âyeti inmiştir (Tirmizî, “Tefsîr”, 73; Taberî, XXX, 32-33).

Abese suresinin konusu

Abdullah İbn Ümmî Mektûm olayını hatırlatan ve bu konuda Hz. Peygamber’in uyarıldığı âyetlerle başlayan sûrede daha sonra kıyamet, öldükten sonra dirilme, vahiy ve peygamberlik konuları üzerinde durulmuştur.

Arapça 584 nasıl yazılır : ٥٨٤

Abese Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Kim Abese suresini (vird olarak) okursa, kıyamet gününde yüzü sevinçli ve (cennetle) müjdelenmiş olarak gelir.”(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/377; Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/114)

Rivayet edildi ki:

  • İmanın yakin derecesine ermek için 7 defa okunur.
  • Her türlü meşru hacet için 3 kere okunur.
  • Bu sureyi okuyan veya üzerinde taşıyan kişi, her türlü tehlikeye karşı korunur.

Kaynak:Eğitim Sistem

5
6
8
1
23
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.