Ablukaya almak deyiminin anlamı nedir

Ablukaya almak deyiminin anlamı nedir
Ablukaya almak deyiminin anlamı ve açıklaması nedir, Ablukaya almak deyiminin anlamı ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ablukaya almak ne demek

Bir savaş terimi olan abluka, ablukaya almak günlük hayatta da kullanılan deyimlerden biridir. Haberlerde, dizi ve filmlerde, edebi birçok eserde ablukaya almak deyimiyle karşılaşmak mümkündür. Deyimin anlamını da ilk kez duyanlar tarafından merak edilmekte, birçok kişi tarafından ablukaya almak deyiminin anlamı araştırılmaktadır.

Bir yerin dışarı ile olan bağlantılarını kesmek, kuşatmak. Etrafını sarmak, başka kişi ve olaylar ile ilişkisini kesmek, bu yolla baskı altına almak.

  • "Emniyet güçleri, tüm mahalleyi ablukaya almışlar."
  • "Şehir kuşatılmış, dört bir yandan ablukaya alınmıştı."

Abluka kelimesinin anlamı: Bir devletin ya da bir şehrin dışarıyla olan bütün bağlantılarının kesilmesi anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Abluka kelimesi sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır.

Abluka ile ilgili cümleler:

  • Bu şehirde abluka uygulandığı için açlık baş göstermeye başladı.
  • Devletimize uygulanan abluka gün geçtikçe artarak devam ediyor.
  • Senin bu abluka delmek için bir fikrin varsa hemen söyle!

1
42
2
1
4
1
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.