Aç susuz kalmak deyiminin anlamı nedir

Aç susuz kalmak deyiminin anlamı nedir
Aç susuz kalmak deyiminin anlamı nedir, deyimin kısaca anlamı, açıklaması ve örnek cümleler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Aç susuz kalmak deyimi, “çok yoksul bir duruma düşmek” veya “fakirlikten yaşayamaz hâle gelmek” anlamında kullanılan bir deyimdir. Uzun süredir açlık çekmek durumunda ya da bir ikram yapılmadığı zaman söylenen bir deyimdir. Yemek ve içmek adına bir şey olmadığını ifade eder.

"Aç susuz kalmak" deyimi, yeterince yiyecek ve içecek bulamamak, açlık ve susuzluk çekmek anlamına gelir. Bu deyim genellikle uzun süreli bir açlık veya susuzluğu ifade etmek için kullanılır. Örneğin, "Ormanda kaybolduktan sonra üç gün boyunca aç susuz kaldı." şeklinde kullanılabilir.

Deyimin bazı örnek kullanımları:

  • "Savaş sırasında insanlar aç susuz kalmışlar."
  • "Yolculuk sırasında yiyecek ve su bitince aç susuz kaldılar."
  • "Fakirlik yüzünden aç susuz kalmışlar."
  • "Doğal afet mağdurları aç susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya."
  • "Hayvanat bahçesindeki hayvanlar aç susuz bırakılmış."

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.