Açık artırmada 1,2 milyon dolara satılan 1946'da Albert Einstein'ın bir fizikçiye yazdığı mektupta yazılanlardan biridir

Açık artırmada 1,2 milyon dolara satılan 1946'da Albert Einstein'ın bir fizikçiye yazdığı mektupta yazılanlardan biridir
Hangisi, ABD'de bir müzayede evinde açık artırmada 1,2 milyon dolara satılan 1946'da Albert Einstein'ın bir fizikçiye yazdığı mektupta yazılanlardan biridir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi, ABD'de bir müzayede evinde açık artırmada 1,2 milyon dolara satılan 1946'da Albert Einstein'ın bir fizikçiye yazdığı mektupta yazılanlardan biridir

A- Fiziğe lanet olsun!
B- Ben deli değilim
C- Kedi olmak isterdim
D- E = mc2

Doğru Cevap: E = mc2

Mektubun satımını gerçekleştiren RR müzayede evinden yapılan açıklamada, Einstein'ın dünyanın en ünlü denklemi olan E=mc² formülünü içeren mektubunun, beklenenden 3 katı daha yüksek bir fiyata satıldığı belirtildi.
İlk defa 1905 yılında bilimsel bir dergide yayımlanan ve fizikte kütle-enerji eşdeğerliğini açıklayan E=mc² denklemi, modern fiziğin temel kavramı olarak kabul ediliyor.

0
0
0
0
0
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.