Açık İlköğretim Okulu Sınavı Puan Hesaplama

Açık İlköğretim Okulu Sınavı Puan Hesaplama
Açık İlköğretim Okulu Sınavı Puan Hesaplama

Açık İlköğretim sınavları sonucuna göre puan hesaplaması yapabilmek için aşağıdaki resimdeki tabloyu kullanabilirsiniz ..

Sınıf Geçme ve Mezuniyet:

Açık İlköğretim Okulu’nun yönetmeliği 16.03.2009 Tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni yönetmelik gereği bir öğretim yılında 3 dönem sınavı yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bu dönem sınavlarında başarılı olarak sınıf geçme şartlarını yerine getirmesi durumunda 1 yılda ilköğretimlerini bitirebileceklerdir. Açık ilköğretim Okulu’nda bir öğretim yılında I.Dönem, II.Dönem ve III.Dönem sınavı olmak üzere üç ayrı sınav yapılmaktadır. Her dönem sınavında alınan puan o döneme ait “Yıl Sonu Başarı Puanı” olarak hesaplanır.
Dönem sonunda öğrenci iki şekilde sınıf geçer veya mezun olur;
— “Doğrudan Geçme”
—  Yıl Sonu Başarı Puanına göre “Ortalama İle Geçme”. 

Doğrudan Geçme:

Dönem sınavlarında bulunduğu sınıfa ait bütün derslerden başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa geçmeye veya mezun olmaya hak kazanırlar.

Ortalama İle Geçme:

Türkçe dersinden başarılı olmak şartıyla en fazla iki dersten başarısız olduğu halde, derslerin yıl sonu başarı puanlarının ortalaması en az 50,00 olanlar doğrudan bir üst sınıfa geçerler veya mezun olurlar. Yıl sonu başarı puanlarının ortalaması 50,00 veya yukarı olan öğrencilerin başarısız olduğu en fazla iki ders ”Ortalama ile Geçti”sayılır. Ortalama işleminden yararlanmak için derslerin sınavlarına Açık İlköğretim Okulu’nda en az bir kez katılmış olmak gerekir.

Sorumlu Olarak Geçme Kaldırıldı:
Yeni Yönetmelik gereği sorumlu geçme uygulaması kaldırılmıştır. Bir sınıfta herhangi bir dersten başarısız olan öğrenci üst sınıftan ders seçme hakkına sahiptir. Üst sınıftan seçtiği derslerden başarılı olsa bile alt sınıftaki başarısız aynı ders, başarılmak zorundadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum