Açık sözlü deyiminin anlamı nedir

Açık sözlü deyiminin anlamı nedir
Açık sözlü deyiminin anlamı nedir, açık sözlü ile ilgili örnek cümleler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Herhangi bir konu hakkında konuşmaktan ve kendi fikrini söylemekten çekinmeyen kimse şeklinde de gösterilmektedir. Pek çok atasözü ve deyim içerisinde geçmektedir. Açık sözlü olma bazı durumlarda olumlu bazı durumlarda ise olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Kişilerin birbirlerine karşı açık sözlü olması güven kurma açısından da iyi olarak yorumlanmaktadır. Açık sözlü olma eylemi kırıcı olmadan kişinin düşüncelerini ortam içerisinde rahatça aktarabilmesi şeklinde ifade edilir.

Açık Sözlü Deyiminin Anlamı (TDK)

Birinci anlamı: Ne gördüyse ya da ne biliyorsa her şeyi olduğu gibi anlatmaktan yana olan kimse.
İkinci anlamı: Ağdalı ve süslü anlatımlardan uzak, çıkarları doğrultusunda değil gerçekçi bir şekilde konuşan kişi.

Açık sözlü örnek cümle içinde kullanımı

  • Ben Murat Bey'in bu kadar açık sözlü olduğunu yeni öğreniyorum.
  • Bundan sonra birbirimize karşı açık sözlü olacağız.

Açık sözlü ile ilgili örnek cümleler

Açık sözlü olma ile ilgili cümleler arasında "Ayşe Hanımın bu kadar açık sözlü olduğunu bilmiyordum." cümlesi örnek olarak gösterilmektedir. Ya da iki kişi arasında geçen diyaloglardan biri olarak "Bundan sonra birbirimize karşı dürüst ve açık sözlü olalım." şeklinde de örnek cümleler verilebilir. Açık sözlü olma her cümle yapısına uygun şekilde kullanılır. Kurulacak cümle içerisinde doğru anlatım sağlamak için kelimeler arasında yerleşimine de dikkat edilmektedir. "Açık sözlü olun." gibi basit cümleler de kurulabilmektedir.

8
24
2
25
5
17
103
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.