Açıkta kalan öğrenci hangi liseye gidecek

Açıkta kalan öğrenci hangi liseye gidecek
Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ilk merkezi yerleştirmenin ardından yapılan iki nakil uygulamasının tamamlanmasıyla artık merkezi yerleştirmeler son buldu.

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından toplam 3 kez yapılan merkezi yerleştirmelerin ardından bu kez sırada il ve ilçe nakil komisyonlarının yerleştirmeleri olacak.

LGS’de sınavla ve sınavsız öğrenci alan liseler için 2 kez yapılan nakil uygulamasında da bir okula yerleşemeyen öğrenciler için 19-23 Ağustos tarihleri arasında il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları başvuru alacak. Bu yerleştirme sonuçları 6 Eylül 2019 tarihinde açıklanacak. Bununla birlikte 2019 lgs yerleştirme süreci tamamlanmış olacak.

2019 LGS: AÇIKTA KALAN ÖĞRENCİ HANGİ LİSEYE GİDECEK?

Ancak boş kontenjan özellikle imam hatip ve meslek liselerinde bulunuyor. Nakil komisyonlarında mesleki ya da imam hatip liselerine yerleşmek istemeyen öğrencileri bakanlık açık liseye kaydedecek. MEB verilerine göre açık lisede okuyan öğrenci sayısı 1.5 milyonu aştı. Oysa 2012-2013 öğretim yılında açık lisede okuyan öğrenci sayısı yaklaşık 1 milyondu. Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) araştırmasına göre de son 5 yılda açık liseye giden öğrenci sayısı yüzde 65 oranında arttı.

AÇIK LİSEYE YOLLAMAK İSTEMEZSE NE OLACAK

Veliler eğer çocuklarını istemedikleri okul türlerine yollamak istemezlerse MEB, onları açık liseye kaydedecek. Hem istemediği okul türüne hem de açık liseye çocuklarını göndermek istemeyenler için ise önlerinde tek seçecek var. O da özel okullar.

ÖZEL OKULLARIN ÖĞRENCİ SAYILARI ARTIYOR

Özel okulların öğrenci sayıları ise her yıl giderek artıyor. Özellikle TEOG döneminden itibaren öğrenci sayısında bir yükseliş var. Geçen yıl 1.4 milyon olan öğrenci sayısının ise bu yıl 1.5 milyona ulaşması bekleniyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.