Acil telefon numaralarını gereksiz yere aramak ve meşgul etmek hangi sonuçlara yol açabilir

Acil telefon numaralarını gereksiz yere aramak ve meşgul etmek hangi sonuçlara yol açabilir
Acil telefon numaralarını gereksiz yere aramak ve meşgul etmek hangi sonuçlara yol açabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Acil telefon numaralarını gereksiz yere meşgul etmek bir insanın canına mal olabilir, bir hastanın hastaneye yetişme süresini geciktirebilir ve bu durum o hasta için çok kritik olabilir. Bunun yanında acil telefon numaralarını boş yere meşgul etmek bir binanın yanmasına, o binanın içinde insan, kedi, köpek gibi canlıların yanmasına ve yine canlıların hayatını kaybetmesine sebep olabilir. Ayrıca bu durum polisin olay yerine ulaşmasını ve suçluları yakalamasını da geciktirebilir.

Acil telefon numaralarının gereksiz yere meşgul edilmesi insanı devletin vereceği cezadan bile çok moral olarak etkiler. İnsan böyle bir hataya düşerse asla geri dönülemeyecek bir hata yapmış olur. Bunun yanında bir acil hattın gereksiz yere meşgul edilmesi yasal değildir ve idari para cezaları uygulanır.

 

Mahallemizde, sokağımızda, evimizin ya da okulumuzda iken başınızdan farklı olaylar ve kazalar geçebilir. Peki, bunlar ne olabilir?

  • Yangın
  • Su baskını
  • Yüksek yerlerde mahsur kalmak
  • Doğalgaz sızıntısı

Acil Durumlarda Telefonları Ararken Yapmamız Gerekenler

Acil durumlar söz konusu olduğu zaman yukarıda verdiğimiz telefon numaralarını mutlaka aramalıyız. Ancak bunları gerçekleştirirken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

  • Öncelikle sakin olmalı ve telaşa kapılmamalıyız.
  • Mutlaka yaşadığımız acil duruma bağlı olarak doğru telefon numarasını aramalıyız.
  • Adımızı ve olayın olduğu yerin açık adresini, net ve doğru şekilde söylememiz gerekir.
  • Acil durum hattından bize sorulan sorulara sakin şekilde ve doğru cevaplar vermeliyiz.
  •  Bunlara dikkat ederek yaşadığımız acil durum karşısında kötü olaylardan kurtulabiliriz.

69
36
28
27
25
27
45
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.