Actias luna adlı güveler yetişkin hale geldiklerinde hangisini yapmazlar

Actias luna adlı güveler yetişkin hale geldiklerinde hangisini yapmazlar
Actias luna adlı güveler yetişkin hale geldiklerinde hangisini yapmazlar sorusunun cevabını vereceğiz. Gümüş güveler yetişkin olduklarında hangisini yapmaz?

Soru : Actias luna adlı güveler yetişkin hale geldiklerinde hangisini yapmazlar 

A- Üremek

B- Yemek yemek

C- Uçmak

D- Uyumak

Doğru Cevap: Yemek yemez

Actias luna, luna güvesi , Saturniidae , Saturniinae familyasına ait bir kireç yeşili , Nearctic Saturniid güvesidir. Kuzey Amerika'daki en büyük güvelerden biri olan 114 mm'ye (4.5 inç) kadar kanat açıklığı vardır.

Yetişkinler, metamorfozları tamamlansalar bile kozalarında, bazı biyolojik sinyaller, yani ışık değişiklikleri, sıcaklık değişiklikleri veya hormonal sinyaller alana kadar kalacaklardır. Yetişkin luna güvesi ortaya çıkarsa ya da kozasından çıkarsa, karınları şişer ve kanatlar soyulur. Güvenin yetişkin yaşamının ilk birkaç saati, karından kanatlarına uzanan bir hemolimp (kanla eşdeğer omurgasızlar) bir yaprak altında harcanacaktır. Bu süre zarfında, güve yırtıcılara karşı daha savunmasızdır. Onların kanatları yumuşak ve ıslak olacak, güve uçup gitmeden önce kelebeklerin kanatlarının kurumasını ve sertleşmesini beklemek zorunda kalacaklar. Bu işlemin tamamlanması 2-3 saat sürebilir. Luna güvesi tipik olarak, olası yırtıcıları karıştırmak için göz kapakları bulunan uzun, sivri uçlu arka kanatları olan, 8–11.5 cm'lik (3.1-4.5 inç),  nadiren 17.78 cm'yi (7.00 inç) aşan bir kanat açıklığına sahiptir. Çok kısa (1 haftalık) yetişkin yaşamlarından dolayı nadiren görülmesine rağmen, Luna güveleri yaygındır. Tüm Saturniidae'lerde olduğu gibi, yetişkinler yemek yemez veya ağızları yoktur. Yetişkinler sadece çiftleşmek için ortaya çıkarlar. Geceleri daha sık görülürler. Erkek luna güveleri daha büyük ve geniş antenleri ile ayırt edilebilir. Onların kanatları "kuyrukları", aç yarasaları kandıran genişletilebilir tuzaklardır; Güvelerin anti-yırtıcı defleksiyon stratejisidir. Echolocating avcı öldürmek için geldiğinde, güvelerin hareketli kuyrukları dikkat dağıtıcı ve sersemletmeyi kandırarak, saldırganı hedeften kopardı ve güve, kurtulmak için ihtiyaç duyduğu güce, canlıya izin verdi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum