Adalet kavramını açıklayarak sosyal adaletle ilgili örnekler

Adalet kavramını açıklayarak sosyal adaletle ilgili örnekler
Adalet kavramını açıklayarak sosyal adaletle ilgili örnekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumda, toplumsal ihtiyaçların korunması adına toplumda adaletin sağlanması gerekir. Adalet, herkes için gereklidir. Adalet, hakka ve hukuka uygunluk anlamına gelmektedir. Adalet, bir şeyi yerinde ve zamanında kullanmak anlamına da gelmektedir.

Sosyal adaletin sağlanması, herkesin kanunlar önünde eşit ve adil olarak hak ve hukuka sahip olması, özgürlüklerin korunması ve hakların sağlanması anlamına gelmektedir. Sosyal adalet, toplumda bireylerin adil bir düzen içinde yaşaması anlamına gelmektedir. Sosyal adaletin sağlanmasına örnek olarak, eğitimde imkan ve fırsat eşitliğinin devlet ve özel okullarda aynı derecede olması anlamına gelmektedir. Eğitim bir insanlık hakkı olarak bilinmektedir.

Esnaf müşteriye, müşteri esnafa, ev sahibi kiracıya, kiracı ev sahibine, öğretmen öğrenciye, öğrenci öğretmenlerine, amir memura, memur amirine, özellikle de devlet yöneticileri ve hâkimler halka karşı adil olmalıdırlar. Zira adalet mülkün (devletin) temelidir.

306
1664
1335
125
33
242
259
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.