Adaletin birey ve toplum için önemi hakkında bilgi veriniz

Adaletin birey ve toplum için önemi hakkında bilgi veriniz
Adaletin birey ve toplum açısından önemi hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Adalet; bir işi yerli yerine koyma, hak sahibine hakkını verme, hak ve hukuka uygunluk, her şeyin, olması gerektiği yerde bulunmasına verilen addır.

Adalet, birey ve toplum açısından büyük öneme sahiptir. Adaletin egemen olduğu yerde de herkes hakkına razı olur. Kendisini dışlanmış hissetmez. İnsanlar devlete güvenir ve haklarını aramak için yasa dışı yollara başvurmazlar. Adaletin sağlandığı durumlarda insanlar arasında güven, birlik, beraberlik, dayanışma olur.

Adalete önem verilmeyen toplumlarda insanlara eşit davranılmaz. Bu durumda bazı insanlar kendisine haksızlık yapıldığı kanaatine varır. Bu da onları mutsuz eder. Adaletin gerçekleşmediği toplumlarda, işlenen suçlar cezasız kalır. Bu bakımdan adaletli olma birey ve toplum için mutlaka gereklidir.

2590
1516
2103
535
584
572
2655
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
17 Yorum