Adam adama gerek olur

Adam adama gerek olur
Adam adama gerek olur atasözünün anlamı, insanlar her zaman birbirlerine gerek olurlar. Birbirlerinden yararlanarak iyi şeyler yaparlar.

İnsanlar her zaman birbirlerine gerek olurlar. Birbirlerinden yararlanarak iyi şeyler yaparlar. İhtiyaçları olduğunda yanlarında yardımcı olacak kimse olmadığında yapılacak işler yürümez.

Tek başına yaşamak oldukça zor olduğundan insanlar bir arada yaşarlar, dayanışmaya gerek duyarlar. İhtiyaçlar bu sayede karşılıklı olarak giderilir. Bu bakımdan hiçbir insanı küçümseyip yararsız saymamalı; olur ki bir gün, sıradan görülen o insanın yardımına gerek duyulabilir.

Cümle içinde örnek kullanımı : Tek başıma yapamadığım işi arkadaşımla beraber yaptık. Boşuna dememişler Adam adama gerek olur.

Açıklama ve kompozisyon : İnsan insana en umulmadık anda gereksinme duyabilir. Tek başımıza çözmekte zorlandığımız konularda, başkaların gücünden yararlanmakla amaca ulaşabiliriz. Çünkü yaşamın birbirine ters düşen ko­şullarında kişi ne kadar zeki, ne kadar zengin, ne kadar sağlıklı olursa olsun; zayıf bir anında bir başkasının yardımına gereksinme duyabilir. Bu bakımdan adam adama mutlaka gereklidir. Eksikliğimizi duyduğumuz konularda başkalarından yararlandığımız sürece başarıya ulaşabiliriz. Aslında toplumsal yaşamın temeli de bu karşılıklı gerek­sinmelerin yerine getirilmesine dayanır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.